Potrivit unei cercetări de piață a companiei franceze Sodexo, unul dintre cei mai importanți emitenți de tichete de masă și cadou, mai mult de...
shoppingPotrivit unei cercetări de piață a companiei franceze Sodexo, unul dintre cei mai importanți emitenți de tichete de masă și cadou, mai mult de 40% dintre angajatele care vor primi tichete Cadou Pass Sodexo cu ocazia zilei de 8 Martie intenționează să le utilizeze pentru a cumpăra produse cosmetice.

În același timp, tichetele cadou primite de la angajatori vor fi utilizate de 18% dintre doamne și domnișoare pentru achiziția obiectelor vestimentare, 7% optând pentru bijuterii. Totodată, 6% dintre femeile care primesc tichete cadou, preferă să le folosească pentru a accesa serviciile centrelor de înfrumusețare și ale saloanelor SPA.

În prezent, plafonul prevăzut prin lege stabilește valoarea maximă a tichetelor cadou oferite de companii la 150 de lei per eveniment. Cele mai multe companii care își recompensează angajații cu tichete cadou oferă valoarea maximă deductibilă.

Trends: cu 50% mai multe tichete cadou oferite de 8 Martie. Care sunt cele mai generoase companii?

Tichetele cadou oferite de companii angajaților lor în limita plafonului stabilit prin lege nu sunt supuse plății contribuțiilor sociale individuale (C.A.S., contribuții, concedii și indemnizații, contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, fondul de sănătate, fondul de șomaj, fondul de asigurare accidente). Tichetele cadou sunt supuse impozitului pe venit, în cotă de doar 16%, plătit de angajat.

Potrivit aceleiași cercetări, realizată în intervalul 1 februarie 2014 – 15 februarie 2015, pe un eșantion de aproximativ 1.000 de companii, 45% dintre companiile care au acordat în 2014 tichete cadou angajatelor lor cu ocazia zilei de 8 martie activează în sectorul industrial, servicii și distribuție. În top trei industrii s-au situat angajatorii din distribuție (20%), industria chimică și metalurgică (15%) și industria producătoare de bunuri de consum (10%).

Sodexo_Grafic_Ce isi doresc femeile sa cumpere cu tichete cadou

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: