Magazinul Zara online va începe să întâmpine clienţi în România de la data de 1 aprilie. Este un nou pas în expansiunea comerţului electronic...
zaraMagazinul Zara online va începe să întâmpine clienţi în România de la data de 1 aprilie. Este un nou pas în expansiunea comerţului electronic al companiei Zara pe toate pieţele în care este prezentă. Site-ul Zara, www.zara.com/ro, le va oferi clienţilor online aceeaşi gamă completă de produse pentru femei, bărbaţi şi copii, ca cea aflată în magazinele fizice. Site-ul este conceput pentru a oferi o experienţă de cumpărare extrem de uşor de accesat şi pentru a le permite fanilor modei să îşi efectueze cumpărăturile de pe oricare dintre browser-ele disponibile în ţările în care Zara are magazine online.

Articolele oferite online au aceleaşi preţuri ca cele aflate în magazinele fizice Zara, iar clienţii pot opta pentru livrarea la domiciliu sau ridicarea comenzilor de la un magazin la alegerea lor.  De asemenea, clienţii site-ului www.zara.com/ro din România pot apela linia gratuită a serviciului Relaţii cu clienţii sau contacta prin email biroul Suport clienţi pentru a rezolva orice nelămurire sau problemă legată de comenzile lor.

Preţurile articolelor vestimentare sunt identice online şi în magazinele fizice, iar comenzile se împachetează în ambalaje ecologice proiectate în mod special pentru a menţine produsele cumpărate într-o stare optimă până la livrare.

Livrarea va fi gratuită în cazul în care clientul optează pentru ridicarea comenzii de la un magazin Zara, durata expedierii fiind de la 4 la 6 zile lucrătoare. Vor fi disponibile şi alte două modalităţi de livrare:  – Standard (19,00 Lei.): 3-5 zile lucrătoare  – Expres (49,00 Lei.): 2-3 zile lucrătoare. Plăţile vor putea fi efectuate cu cardurile bancare Visa şi MasterCard.

Politica de schimbări şi returnări este identică cu cea oferită în magazinele fizice: în termen de o lună, articolele nedorite vor putea fi ridicate de la domiciliu sau returnate la magazinele Zara. În orice caz, returnarea nu are niciun cost pentru client.

Site-ul www.zara.com/ro a fost conceput pentru a face cumpărarea online cât mai uşoară posibil pentru clienţi. Operaţia de căutare a articolelor vestimentare a fost consolidată cu diverse opţiuni de filtrare (în funcţie de caracteristicile articolelor, culoare, mărime, preţ etc.). De asemenea, clienţii pot găsi articole specifice cu ajutorul numărului de referinţă, descrierii articolului, categoriei etc.  Clienţii pot vizualiza conţinutul coşului de cumpărături în orice moment şi revizui selecţia de produse pe loc. Clienţii care doresc să îşi ridice comenzile de la un magazin pot efectua o căutare de magazine şi folosi o unealtă de geolocalizare pentru a identifica automat cel mai apropiat magazin Zara.

Site-ul afişează conţinuturi vizuale ale colecţiilor cu poze, cataloage, clipuri video etc. astfel încât clienţii să îşi poată forma o impresie per ansamblu despre gama actuală; mai mult decât atât, acest conţinut poate fi publicat pe diferitele reţele sociale. De asemenea, utilizatorii pot să se aboneze la newsletter pentru a fi în pas cu moda şi ultimele tendinţe. Site-ul www.zara.com/ro a fost conceput pentru a face compatibilă cumpărarea de pe oricare dintre browser-ele disponibile pe piaţa locală.

Zara a dezvoltat şi aplicaţii specifice pentru toate sistemele de operare (iOS, Android, Windows 8, Windows Phone şi Blackberry 10) concepute pentru a oferi o experienţă de cumpărare online remarcabilă prin simplitatea sa, atât de pe telefoanele mobile cât şi de pe tablete. Aplicaţiile afişează o imagine actualizată şi acelaşi conţinut ca www.zara.com/ro. În plus, aplicaţiile îi permit utilizatorului să scaneze codul de bare al unui produs Zara în unul dintre magazinele brandului şi să obţină informaţii asupra disponibilităţii acestuia online.

Zara este prezentă pe piaţa de afaceri din România din anul 2004 când a deschis un magazin în Bucureşti. În prezent, Zara gestionează peste 20 de magazine în 12 oraşe, printre care se numără Bucureştiul, Timişoara, Cluj-Napoca sau Constanţa. România este o piaţă crucială pentru Grupul Inditex, găzduind peste 90 de magazine Inditex.

Zara face parte din Grupul Inditex, unul dintre cei mai mari retaileri de modă cu peste 6.300 de magazine în 87 de pieţe de-a lungul a cinci continente. Pe lângă Zara, Inditex are alte şapte branduri: Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Uterqüe.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: