Facebook își construiește centru de date eco Facebook își construiește centru de date eco
Fondatorul rețelei de socializare Facebook anunța recent într-o postare pe pagina sa faptul că gigantul pe care îl conduce va construi un nou centru... Facebook își construiește centru de date eco

Fondatorul rețelei de socializare Facebook anunța recent într-o postare pe pagina sa faptul că gigantul pe care îl conduce va construi un nou centru de date în SUA, mai exact în Forth Worth, Texas.

Noutatea vine din faptul că Facebook a decis ca și noua investiție să fie complet sustenabilă, folosind energie regenerabilă.

Totodată, Facebook va colabora cu furnizorii locali de energie pentru a aduce 200 de megawați de energie eoliană și în rețeaua de electricitate din Texas.

“Ferma” de energie eoliană se va afla la circa 140 de km de centrul de date al gigantului din social media (suprafața cu instalații eoliene va fi de 69 de kilometri pătrați), urmând să producă aproximativ jumătate din capacitatea de electricitate a unui complex energetic tradițional.

Proiectul din Forth Worh va fi al cincilea centru de date al companiei (după cele din Oregon, Iowa, North Carolina și Suedia) și al doilea care folosește energie regenerabilă în proporție de 100%. Oficialii Facebook estimează ca valoarea investițională a proiectului să ajungă la 1 miliard de dolari. Însă investiția este una profitabilă, în ultimii 3 ani, proiectele prin care compania a reușit să reducă din consumul de energie au scăzut costurile cu circa 2 miliarde de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: