F64 sărbătorește 15 ani și lansează concursul „Misiune fotografică 0015“ F64 sărbătorește 15 ani și lansează concursul „Misiune fotografică 0015“
F64 sărbătorește 15 ani și lansează pe 5 octombrie una dintre cele mai mari provocări din domeniul fotografic din România. Campania poartă numele „Misiune... F64 sărbătorește 15 ani și lansează concursul „Misiune fotografică 0015“

F64 sărbătorește 15 ani și lansează pe 5 octombrie una dintre cele mai mari provocări din domeniul fotografic din România. Campania poartă numele „Misiune fotografică 0015“ și se adresează tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de nivelul de pregătire pe care îl au.

„Doar ceea ce faci în mod repetat te ajută să devii foarte bun. În contextul în care fotografia a luat amploare datorită utilizării smartphone-urilor și rețelelor sociale, ne dorim să le oferim celor care își doresc să se exprime prin instantaneele realizate un cadru prietenos, în care să se informeze, să relaționeze și să își publice fotografiile“, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

Misiunile fotografice planificate de F64 în decursul celor 15 săptămâni de campanie sunt contexte potrivite pentru fotografii aflați la început de drum. Astfel, aceștia au șansa de a se informa și instrui corect pentru a pune în practică rapid informațiile aflate.

În intervalul 5 octombrie 2016 – 17 ianuarie 2017, în fiecare miercuri, F64 va lansa o nouă misiune și implicit o temă de fotografie pentru următoarea săptămână, împreună cu un articol pe blogul F64 care oferă informații și recomandări pentru ca fiecare „agent secret“ să își ducă la sfârșit, cu succes, misiunea. Unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare și contribuire la creșterea comunității de fotografi din România.

De la popularul selfie până la fotografia de portret, peisaj, produs sau compoziție, misiunea fotografică îi va purta pe toți cei care se înscriu la marea provocare prin cele mai populare tipuri de fotografie. Cei care doresc să se înscrie în una dintre cele mai mari provocări fotografice lansate până acum în România o pot face pe pagina campaniei.

„Ne dorim ca peste 100.000 de români să participe la «Misiunea fotografică 0015» lansată de echipa F64. Fiecare participant poate publica maxim trei fotografii în cadrul fiecărei misiuni dintre cele 15 lansate până la finalul campaniei. În plus, un aspect extrem de important pentru noi este că, indiferent de momentul în care au descoperit concursul, participanții se pot înscrie și în misiunile din săptămânile anterioare. Participarea la toate misiunile din campanie este o condiție obligatorie pentru șansa de a câștiga unul dintre marile premii. Astfel, se poate ajunge la câteva sute de mii de fotografii înscrise în platforma de concurs“, a afirmat Marian Alecsiu.

15 săptămâni, 15 teme diferite și sute de premii

În fiecare săptămână vor fi oferite 15 premii acordate prin votul juriului, votul publicului și prin tragere la sorți. În plus, la finalul campaniei, vor fi acordate marile premii: o dronă DJI Phantom 4, un iPhone 7 și un weekend cu prietenii la munte. În total, peste 200 de premii vor intra în posesia iubitorilor de imagine care au parcurs cel puțin una dintre misiunile lansate de F64. Valoarea premiilor este de aproape 10.000 de euro. Participanții au șanse să câștige atât prin calitatea imaginilor publicate, unde juriul va acorda premiile, dar și prin voturile de la prieteni și membrii comunității F64.

Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcătuit din fotografi apropiați de noua generație de tineri, care descoperă fotografia prin intermediul smartphone-urilor și rețelelor sociale. Aceștia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea (Yesmyfriend), Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu și Tiberiu Arsene. Ei vor avea grijă ca fiecare fotografie să aibă șanse egale și îi vor încuraja pe cei care nu s-au mai înscris niciodată la un concurs de acest gen să o facă acum.

„Am vrut ca aniversarea celor 15 ani de când activăm în România să fie un cadou deosebit pentru cei care iubesc fotografia. Este modul nostru de a mulțumi pentru întreg parcursul de până acum și, totodată, o garanție că suntem alături de cei care găsesc în imagine o formă de exprimare creativă“, a declarat Marian Alecsiu.

F64 a debutat într-o perioadă în care, la nivel global, erau realizate anual aproximativ 80 de miliarde de imagini. În 2010, când magazinul a împlinit nouă ani, telefonul inteligent devenea un „aparat foto“ tot mai folosit și Instagram era lansată, omenirea a produs circa 350 de miliarde de poze.

Până la finalul lui 2017, numărul ar putea să fie de patru ori mai mare. De aceea, pentru 2016, „Misiune fotografică 0015“ susține evoluția digitală a fotografiei și încurajează iubitorii imaginii să își arate munca în fața unui public cât mai mare.

Totodată, în sala expozițională a F64, ca în fiecare an, la ceas aniversar, va fi prezentată o expoziție a consultanților magazinului. Aceasta adună în același loc oameni diferiți, cu stiluri diferite, uniți de pasiunea pentru fotografie. De la portrete la peisaje, de la fotografii de stradă la imagini artistice, conceptuale, acestea sunt reunite și vor fi prezentate pentru a sărbători cei 15 ani de F64.

Cu o experiență de 15 de ani pe piața românească, F64 este cel mai mare retailer de echipamente și accesorii pentru imagine (foto și video). Portofoliul companiei include aproape 70.000 de produse, fiind astfel și cel mai mare magazin de profil din Sud-Estul Europei. F64 operează atât magazinul online f64.ro, cât şi unul dintre cele mai mari magazine fizice de profil din regiune. F64 a înregistrat în 2015 o creştere de 8% a cifrei de afaceri, ajungând până la 101,2 milioane de lei (22,8 milioane de euro), în condițiile unei scăderi a pieţei foto cu 12,4% (27 milioane de euro).

Compania a primit recunoașteri precum cel mai bun magazin IT & C în cadrul Gpec 2015, Magazinul online al anului 2015 în cadrul Romanian E-commerce Gala Awards, precum și premiul pentru cel mai bun blog de companie în 2016 (acordat în cadrul Webstock).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: