Escapada muzicala: descopera festivalurile de top din Europa Escapada muzicala: descopera festivalurile de top din Europa
Romanii sunt pasionati de muzica si dornici sa se distreze impreuna iar participarea la evenimentele muzicale esta una din modalitatile in care aleg sa... Escapada muzicala: descopera festivalurile de top din Europa

Romanii sunt pasionati de muzica si dornici sa se distreze impreuna iar participarea la evenimentele muzicale esta una din modalitatile in care aleg sa isi petreaca timpul liber, unii dintre ei fiind deja spectatori recurenti ai marilor festivaluri muzicale din Europa si din lume.

De aceea, alaturi de specialistii Tripsta am pregatit o lista a celor mai renumite festivaluri muzicale care au loc in Europa, ca sa va ajutam sa le gasiti pe acelea care se potrivesc gusturilor voastre si sa puteti sa incepeti planificarea unei vacante muzicale.

Lunile de vara au planificate foarte multe evenimente in aer liber in Europa, cu nume de artisti mari drept cap de afis, care atrag participanti din toate tarile.

Intre 3-5 iunie are loc Rock am Ring 2016 in Nürburgring, Nurburg, Germania, unde se poate ajunge cu avionul pe unul din aeroporturile Koln-Bonn sau Frankfurt-Hahn, iar apoi folosind un transfer. Biletele si abonamentele sunt inca disponibile iar festivalul promite o experienta deosebita, fiind anuntate nume precum Red Hot Chilli Peppers, The Bosshoss, Black Sabbath, Tenacious D si multi altii.

Perioada 8-11 iunie este dedicata festivalului Greenfield Festival 2016, care are loc pe Interlaken Airfield in Interlaken, Elvetia si reuneste artisti precum Red Hot Chilli Peppers, Volbeat, The Prodigy, NIghtwish, The Offspring, Bullet for My Valentine, pentru a da doar cateva exemple. Biletele si abonamentele se pot cumpara de pe site-ul oficial al evenimentului iar apoi puteti ajunge cu avionul pana la aeroporturile din Zurich sau Lugano, de unde sa folositi un transfer.

La mijlocul lui iunie are loc Sónar festival in Barcelona (16-18 iunie), care reuneste atat artisti si DJ faimosi cat si emergenti pentru 3 zile intense de experiente muzicale. Puteti ajunge la festival cu avionul pana la aeroportul din Barcelona iar odata ajunsi veti putea asculta artisti precum Acid Arab, Insanlar, Angel Molina, Badbadnotgood si multi altii.

Unul dintre festivalurile care au atras deja multi participanti din Romania are de asemenea loc in luna iunie – Rock Werchter 2016  intre 30 iunie –3 iulie in Haachtsesteenweg, Werchter din Belgia. Puteti ajunge cu avionul la unul din aeroporturile Brussels Airport sau Charleroi, apoi sa luati trenul pana la Leuven, urmat de autobuz sau shuttle-ul special. Capetele de afis ale Rock Werchter 2016 ii includ pe Paul McCartney, Ellie Goulding, Disclosure, Kaiser Chiefs, New Order si multi altii.

Finalul lunii e marcat de un alt festival in Elvetia  – Open Air St. Gallen 2016 care are loc intre 30 iunie si 3 iulie si care a anuntat artisti precum Radiohead, Mumford &Sons, Casper si Deichkind pentru a enumera doar capetele de afis. La festival se poate ajunge cu avionul pana la Zurich, iar apoi folosind un transfer.

Intre 8-10 iulie are loc T in the Park festival in Strathallan Castle, Perthshire, Scotia, unde se poate ajunge cu avionul pana la unul din aeroporturile Turnhouse (Edinburgh) sau Glasgow International iar apoi cu un transfer. Bilete si abonamente sunt inca disponibile pentru cei care vor sa participe si sa vada artisti precum: Red Hot Chilli Peppers, Faithless, Chase&Status, Calvin Harris, Kaiser Chiefs, The Stone Roses, Disclosure si multi altii.

Unul dintre cele mai renumite festivaluri ale verii – Tomorrowland 2016 – are loc in perioada 22-24 iulie in Recreatiedomein De Schorre, Boom, Belgia. Conform anunturilor oficiale, festivalul este sold out, insa daca ati reusi deja sa va procurati un bilet, puteti ajunge la festival cu avionul pana la unul din aeroporturile Brussels sau Charleroi, iar apoi sa folositi un transfer. Ii veti putea vedea si asculta pe David Guetta, Armin van Buren, Tiësto, Timmy Trumpet si multi altii, in timp ce traiti o experienta unica.

Un alt festival renumit, Exit Festival are loc anul acesta intre 7-10 iulie la Petrovaradin Fortress, Novi Sad, Serbia si propune de asemenea o experienta comuna (numita Exit Adventure) cu the Sea Adventure Festival (14-16 iulie) care are loc pe Jaz Beach in Muntenegru – considerata cea mai buna plaja din Europa de catre Lonely Planet. Line-up-ul reuneste nume precum Prodigy, Bastille, David Guetta, Wiz Khalifa, Ellie Goulding, The Vaccines si multi altii.  Festivalul are propriul serviciu de travel care va poate ajuta sa ajungeti la locul evenimentului din multe aeroporturi printre care cele din Belgrad, Budapesta, Timisoara, Zagreb – pentru a enumera doar cateva.

Franta propune Main Square Festival 2016 intre 1-3 iulie in La Citadelle, Arras, unde se poate ajunge cu avionul pana la Beauvais-Lille (Paris) sau Lesquin (Lille). Veti putea vedea artisti precum Iggy Pop, Diclosure, Ellie Goulding, The Offspring, Maklemore & Ryan Lewis si multi altii.

Positivus festival are a 10-a editie intre 15-17 iulie in Salacgriva, Letonia, unde puteti ajunge cu avionul pana la aeroportul din Riga si apoi cu un transfer. Ii veti putea vedea, printre altii, pe Ellie Goulding, Iggy Pop, Mark Ronson.

August este luna in care are loc un alt festival extrem de popular in randul pasionatilor de muzica din Romania – Sziget Festival 2016 intre 10-17 august in Budapesta, Ungaria – unde este usor de ajuns cu avionul pana la aeroportul din oras si apoi cu un transfer. Line-up-ul anuntat anul acesta deja include nume precum Rihanna, Muse, David Guetta, Manu Chao, Sia, Bastille si multi altii, care pot fi urmariti pe parcursul celor 7 zile de experienta de festival.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: