Ericsson și Vodafone creează un prototip de rețea dedicat tehnologiei 5G Ericsson și Vodafone creează un prototip de rețea dedicat tehnologiei 5G
Ericsson și Vodafone au dezvoltat și testat un prototip de rețea 5G ca urmare a unui angajament comun pentru inovația în 5G. Cele două... Ericsson și Vodafone creează un prototip de rețea dedicat tehnologiei 5G

Ericsson și Vodafone au dezvoltat și testat un prototip de rețea 5G ca urmare a unui angajament comun pentru inovația în 5G. Cele două companii au construit 5G Smart Network Edge cu un nucleu dedicat pentru 5G și au demonstrat beneficiile aduse de virtualizarea rețelelor și cloud, folosind exemplele unei aplicații de inspecţie vizuală automată de tip Machine Vision.

Tehnologia Machine Vision este folosită din ce în ce mai mult pentru asigurarea calității în cadrul proceselor de fabricație și producție, dar și pentru a măsura și recunoaște obiecte. Machine Vision se bazează pe imaginile oferite de camere de mare viteză, imagini care sunt procesate, analizate și care declanșează acțiuni suplimentare, cum ar fi sortarea părților defecte.

Într-o demonstrație live la centrul de R&D al Ericsson din Aachen, cele două companii au arătat cum rețeaua prototip 5G Smart Network Edge ajută la creșterea eficienței proceselor pentru o gamă largă de industrii. Spre exemplu, datorită conexiunii cu latență scăzută pe care o asigură rețeaua prototip, aplicațiile de detectare a feței care rulează în cloud au avut o rată mai mare de recunoaștere; a fost nevoie de un volum de trafic video semnificativ mai mic, iar datele sensibile au fost păstrate la nivel local, fiind astfel protejate mai bine împotriva accesului neautorizat.

„Am reușit să creăm 5G Smart Network Edge în doar 3 luni datorită colaborării dintre laboratoarelor noastre”, a spus Sonja Graf, Head of Vodafone Innovation Park, Vodafone Germania. „Modul în care a funcționat aplicația de detectare a feței cu ajutorul acestei rețele prototip este doar un exemplu de cum va putea tehnologia 5G să satisfacă diversele nevoi ale unei game largi de industrii.”

„Suntem încântați că laboratoarele Ericsson și Vodafone și-au unit forțele pentru a inova, iar demonstrația făcută cu ajutorul rețelei 5G Smart Network Edge arată modurile în care 5G va permite industriilor să devină mai eficiente, mai sigure și mai sustenabile financiar”, a spus Valter D’Avino, Head of Ericsson Western & Central Europe.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: