Equestria găzduiește demonstrații de dresaj natural, susținute de actorul Denis Ștefan Equestria găzduiește demonstrații de dresaj natural, susținute de actorul Denis Ștefan
Programul “Caii României” și Clubul de echitație Equestria organizează weekend-ul acesta, în zilele de 30 și 31 ianuarie, o sesiune demonstrativă de dresaj natural... Equestria găzduiește demonstrații de dresaj natural, susținute de actorul Denis Ștefan

Programul “Caii României” și Clubul de echitație Equestria organizează weekend-ul acesta, în zilele de 30 și 31 ianuarie, o sesiune demonstrativă de dresaj natural a calului tânăr, care nu are are experiența unor antrenamente anterioare. Demonstrația, desfășurată între orele 13:00-15:00, este susținută de îndrăgitul actor Denis Ștefan, cunoscut pentru pasiunea sa pentru cai și dresaj natural, având ca scop prezentarea unor tehnici prin care relația cu un cal devine cât mai corectă pentru acesta.

“Ne bucurăm că, împreună cu vechiul nostru prieten Denis Ștefan, le putem oferi iubitorilor de echitație posibilitatea a-și petrece un weekend de iarnă în preajma cailor, având ocazia să participe gratuit la demonstrații de dresaj natural. Astfel, oaspeții noștri vor învăța cum să se apropie de un cal tânăr, cum să îl abordeze și sa îl înțeleagă  pentru ca relația dintre ei și animal să fie cu adevărat specială”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Programul sesiunii demonstrative cuprinde tehnici de dresaj natural a calului tânăr, cu vârsta între 2 și 5 ani, începând cu primele momente de aşezare a șeii pe spatele acestuia, până la tehnicile vechi ale cowboy-lor americani care foloseau unelte specifice, cum ar fi lasoul sau bosal-ul american. Scopul acestei demonstrații este ca publicul spectator să învețe să se apropie mai mult de cai și să se familiarizeze cu metodele naturale de dresaj.

Cu ocazia acestui eveniment, iubitorii de cai vor avea posibilitatea să viziteze Clubul Equestria, renumit organizator și gazdă a celor mai multe evenimente și competiții ecvestre din țară, precum și splendide exemplare de cai de performanță din cele mai renumite și variate rase europene, aparținând atât clubului, cât și unor persoane private.

Demonstrația de dresaj natural are loc în manejul acoperit al Clubului de echitație Equestria, situat în Tâncăbești, județul Ilfov, iar intrarea și participarea la eveniment este gratuită.

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 65 cai (28 proprii şi 37 în pensiune) din cele mai frumoase rase.

Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: