Domeniul Greaca, o oază de liniște la doar 40 de minute de București Domeniul Greaca, o oază de liniște la doar 40 de minute de București
Dacă ești din București și nu ai plecat încă în concediu, dar simți nevoia să te relxezi 1-2 zile (sau chiar mai mult) undeva... Domeniul Greaca, o oază de liniște la doar 40 de minute de București

Dacă ești din București și nu ai plecat încă în concediu, dar simți nevoia să te relxezi 1-2 zile (sau chiar mai mult) undeva la o pisicină, eu îți ofer o soluție. Pariez că nu o să regreți dacă alegi să te urci cu prietenii în mașină, pui pe GPS: Domeniul Greaca, și după doar 45 km de mers o să își apară în față un complex cu piscine, spații de cazare și restaurant. Și totul, chiar în mijlocul pustiului.

Povestea domeniului este mai complexă, însă nu are rost să dezvoltăm așa mult un subiect care are ca scop principal relaxarea. Pe scurt vă spun că antreprenorul Marius Cercel a pariat în plină criză pe acest loc minunat, care acum îi aduce peste 500.000 euro/anual. Mi-a povestit chiar el că prin 2006 a cumparat un conac vechi în localitatea Greaca (județul Giurgiu), iar în 2009 l-a demolat și a început un nou proiect care să includă, printre altele, un hotel, piscine și teren de tenis. În decembrie 2011, după o investiție de trei milioane de euro, lucrările erau gata.

Ce trebuie să mai știți? Că Domeniul Greaca este situat la 45 km de Bucureşti și, conform legendei, localitatea și-a primit numele de la Hanul “La Greaca cea frumoasă”, aflat în proprietatea unei frumoase grecoaice care deținea și moșia din localitate, în urmă cu sute de ani. Ulterior, în perioada interbelică, conacul a aparținut unui ministru de finanțe, pe numele său D.R. Ioanițescu.

Domeniul Greaca 2015 (26)

Astăzi, domeniul se întinde pe o suprafață de 32 de hectare și este aflat foarte aproape de intrarea în localitatea Greaca. Resortul include un conac cu arhitectură neoromânească, un restaurant cu bucătarie românească și mediteraneană, o cramă și două piscine exterioare (prețul de acces este de 40 – 60 lei/persoană în funcție de perioada aleasă). Conacul dispune și de 15 camere şi 1 apartament pentru cazare. Camerele spaţioase sunt decorate în tonuri pastelate, iar detaliile florale şi mobila albă, din lemn masiv creează o ambianţă plăcută.

Aflat în mijlocul pustiului, întregul domeniul este o adevărată oază de liniște, de relaxare, însă, după cum spune proprietarul complexului, Domeniul Greaca poate deveni și un pretext perfect pentru evenimente importante din viața fiecăruia sau pentru organizarea de team-building-uri.

Și, cu toate că, până acum i-au trecut pracul peste 14.000 de persoane, Marius Cercel vrea mai mult de la acest business. Știe cum să atragă clienți și în extrasezon la Greaca și a demarat, deja, construcția unui centru SPA în care investește 1,5 milioane de euro și care urmează să fie gata anul viitor.

Domeniul Greaca 2015 (4)

„Totul a început prin anul 2006. Eu sunt de loc de aici, iar zona îmi place foarte mult. Conacul se află în zona a șase domenii de vânătoare, iar Dunărea este la circa 5 km de complex. În zonă se regăsesc și câteva locuri unde pescarii se simt în raiul lor. În 2007-2008 am făcut partea de proiectare, iar în august 2009 am început lucrarea propriu-zisă. În decembrie 2011 am inaugrart locul, iar în 2012 am deschis piscinele”, își amintește antreprenorul care controlează și compania de construcții civile și industriale, Development&AG.

Omul de afaceri nu se oprește, însă, aici. Are de gând să mai cumpere 20 de hectare de teren în zonă, să construiască un teren de golf profesionist cu 18 găuri, care îi va scoate din buzunar circa 3,5 milioane de euro, dar și un aerodrom pentru avioane ușoare. Nu neglijează nici partea reziențială și pariază chiar pe 200 de unități locative.

Planul său este să atragă la Domeniul Greaca, în viitorul apropiat, 600-700 de turiști/weekend. Vezi galeria foto și spune-ne și tu dacă planul său este plauzibil, iar Domeniul Greaca și zona respectiva merită atenția acordată.

 • Formatia Bucuresti

  05/08/2015 #1 Author

  wow, ce bine arată în poze, cu siguranță realitatea trebuie să fie și mai ademenitoare și nici nu au prețuri piperate, deci este un must al acestei veri ! mersi de recomandare !

  Alexandra

  Reply

  • Marian Crăciun, Jurnalist

   05/08/2015 #2 Author

   preturile sunt bunicele. nici prea-prea, nici foarte-foarte. iar locul chiar arata foarte bine. TESTAT!!! 😉

   Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: