Travel Trends: Dincolo de Barcelona. Cum arată Catalonia rurală văzută de noi! Travel Trends: Dincolo de Barcelona. Cum arată Catalonia rurală văzută de noi!
Barcelona. Pentru mulți este cel mai frumos oraș din Europa. Sau poate din lume. Este, de asemenea, al doilea cel mai mare oraș al... Travel Trends: Dincolo de Barcelona. Cum arată Catalonia rurală văzută de noi!

Barcelona. Pentru mulți este cel mai frumos oraș din Europa. Sau poate din lume. Este, de asemenea, al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid. Barcelona se află pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lanțul muntos Pirinei, care reprezintă granița cu Franța. Pentru noi, de data aceasta, a fost punctul de plecare spre o escapadă de weekend în afara capitalei Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei. Locul din care am pornit către 3 sate medievale catalane. M I N U N A T E!

Oricine a pășit în afara capitalei catalane a aflat că întreaga zonă este înțesată de locuri uimitoare, completate cu vederi perfecte către mare și peisaje naturale epice. Amplasat între Marea Mediterană și Pirinei, peisajul Cataloniei este la fel de bogat și divers.

În scurtul trip pe care l-am făcut la sfârșitul lunii ianuarie, imediat după ce furtuna Gloria și-a făcut de cap, am compilat trei sate medievale într-o singură zi și am descoperit altceva decât vibe-ul și aglomerarea urbană a Barcelonei catalane. Am plătit o excursie de o zi ( cca. 10 ore) către Besalu, Rupit și Tavertet. 3 locuri de poveste și cu povești impresionate. Chiar dacă sunt multe de spus despre ceșe trei locuri vizitate, noi vrem doar să vă atragem un pic atenția către aceste zone și apoi, de ce nu, să le descoperiți și singuri.

Și uite așa, ne-am dat seama că, fără îndoială, unul dintre cele mai bine conservate orașe antice din Catalonia este Besalú. Un important punct de reper în perioada Evului Mediu. Pe scurt, una dintre caracteristicile sale remarcabile este podul romanic din secolul al XII-lea care traversează râul Fluvià. Aici, puteți să vizitați minute bune străzile arcadate ale orașului vechi, să vizitați un mikveh (o veche baie evreiască din secolul al XII-lea) și, totodată, să vedeți rămășițele unei sinagogi medievale.

Vă spunem noi că drumurile înguste din cărămidă creează un puternic sentiment romantic. Aici există o puzderie de terase, una mai frumoasă ca alta, unde să poposiți la un tapas sau la o cafea și unde să vă bucurați de atmosferă. Nu cre că vă puteți opri la 100 de poze, fiecare colțișor din Besalu fiind… instagramabil.

Din Besalu am luat drumul către Rupit. Acest încântător oraș medieval este situat pe malul râului Rupit și oferă atât peisaje naturale uimitoare, inclusiv cascade pitorești cât și plimbări liniștite în mediul rural. Unde mai pui că și farmecul clădirilor din piatră medievală din Orașul Vechi îți dă o stare de bine. Așa că, în timpul avut la dispoziție, ne-am plimbat pe străduțele străvechi și ne-am oprit în numeroase magazine cu produse handmade.

Am fost atrași de multe produse, dar, recunosc, am cumpărat doar două ceșcuțe de cafea. Și asta pentru că locul din bagajele noastre era limitat. Tot aici, ne-am oprit pentru 30 minute la un restaurant și ne-am bucurat de bucătăria locală pentru a obține cu adevărat maximum din această comoară catalană. Așa că, dacă ajungeți aici, trebuie musai să vă plimbați de-a lungul străzilor pietruite aliniate cu case de țară din secolul al XVI-lea, să vă opriți lângă podul de lemn agățat și să vizitați Biserica în stil baroc din Sant Miquel. Apoi, puteți să admirați resturile Castelului Rupit cocoțate pe un vârf stâncos sau chiar să îi dați un ocol.

În drumul înapoi spre Barcelona, am poposit pentru o circa o oră și în Tavertet. Un loc cu priveliști uimitoare asupra unor stânci formate din gresie. Pentru cei interesați de istorie și curioși din fire pot vizita și un cimitir megalitic (un câmp de urne funerare). De la ghidul care ne-a însoți am aflat că satul Tavertet a fost declarat o proprietate de interes cultural protejată la nivel națională datorită celor 48 de case conservate din secolele XVII și XVIII.

Tot de la ghid aflați mai multe detalii despre sat în timp ce admirați casele și biserica romanică din Sant Cristòfol. Și aici puteți lua o scurtă pauză pentru cafea la o cafenea locală sau puteți merge până la punctul de vedere pentru a admira priveliști uimitoare asupra lacului Panta de Sau. Iar view-ul merită toți banii.

Și uite așa, o zi în afara Barcelonei, vă arată, întradevăr, Catalonia adevărată. Cel puțin o particică din ea. Plină de peisaje uimitoare, de sate medievale de poveste, de locuri și oameni pentru care timpul pare că a stat pe loc. Recomandăm că, cel puțin odată, să faceți un tur în aceste zone atunci când vizitați Barcelona.

Și nu uitați. Nu trebuie să plecați la drum fără o asigurare de călătorie. Dacă vă întrebați de ce, vă spunem noi. Simplu. Cu Trifoi de la Eurolife mergi la sigur. Ai alături pachetele de asigurări de călătorie care vă trimit până și grijile-n vacanță. Noi am ales o asigurare de travel din câteva motive: asistență medicală pentru accidente și îmbolnăviri, tratament dentar de urgență (nu știi când vine păcătoasa durere de dinți), asistență rutieră, dar și asigurarea bagajelor și reducerea franșizei la mașina închiriată.

Există, totuși, în buzunarul lui Trifoi și varianta cu anularea călătoriei, așa că știm cu siguranță că cei de la Eurolife și-au concentrat atenția asupra unor pachete care să se potrivească perfect cu dorințele noastre și ale voastre.

Și, pentru că vrem ca și voi să călătoriți liniștiți, e bine de știut că puteți să vă faceți asigurare până în ultimul moment, chiar și când sunteți gata de plecare. Altfel spus, în oferta Eurolife ERB Asigurări există trei pachete: relaxat, echilibrat și zen, în funcție de nevoile clienților.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: