Die Biene Maja Kindergarten: peste 80% dintre copii revin pentru programul de after-school Die Biene Maja Kindergarten: peste 80% dintre copii revin pentru programul de after-school
În urma orelor petrecute de copii la after school, părinții au ca obiective rezolvarea corectă a temelor, menținerea unei legături continue cu limba străină... Die Biene Maja Kindergarten: peste 80% dintre copii revin pentru programul de after-school

În urma orelor petrecute de copii la after school, părinții au ca obiective rezolvarea corectă a temelor, menținerea unei legături continue cu limba străină studiată și pe perioada vacanțelor, precum și asigurarea unei stări de bine a copilului.

Die Biene Maja Kindergarten, instituție de învățământ preșcolar cu predare în limba germană la nivel matern, anunță că în ultimii ani s-a înregistrat o evoluție a cererii pentru programul after-school, în principal pe fondul creșterii timpului petrecut la serviciu de către părinți, motiv pentru care aceștia preferă să investească într-un program care îi ajută pe copii la rezolvarea temelor, aprofundarea materiei, menținerea unei legături continue cu limba străină în care studiază și pe perioada vacanțelor, și care să încurajeze participarea la activități opționale.

Creșterea cererii pentru programul after school a fost observată de la an la an, ajungând ca în 2015 peste 80% dintre copiii care pleacă din această instituție de învățământ să revină, odată cu intrarea la școală, pentru acest program.

Programul after-school nu se încheie odată cu terminarea anului școlar, acesta fiind disponibil și pe perioada verii, fiind preferat în ultimii ani de părinți ca alternativă la tabere sau mutarea copiilor la bunici. Potrivit Die Biene Maja, este importantă menținerea unei legături continue cu limba străină studiată, chiar și în perioada vacanței școlare, mai ales în cazul familiilor în care nu se vorbește această limbă străină.

În acest moment, gradul de ocupare este între 70% – 100%, în funcție de nivelul de vârstă. Majoritatea (peste 90%) sunt clienți fideli – copii absolvenți ai Die Biene Maja, care acum sunt elevi la Colegiul German Goethe, dar afterschool-ul are în vedere extinderea către un segment mai larg.

Conform unui chestionar intern, prin care s-a vizat determinarea cât mai exactă a așteptărilor părinților cu privire la programul after-school, au rezultat două mari obiective: rezolvarea corectă a temelor și asigurarea unei stări de bine a copilului.

“Beneficiile sunt evidente pentru părinții care lucrează full time și/sau nu vorbesc limba germană. Copiii sunt preluați de la școală în siguranță, mănâncă masa de prânz, își rezolvă temele într-un cadru organizat, beneficiind constant de suportul tutorilor. Odată ce temele sunt rezolvate, copilul poate participa la alte activități care se organizează de către after-school, fără să mai fie necesară deplasarea părintelui pentru a însoți copilul. Totodată, părintele beneficiază de o terță sursă de informație, pe lângă învățător, despre nivelul și evoluția copilului.”, declară Despina Hoinaru, Director General Die Biene Maja Kindergarten și Kinderama Afterschool.

Programul after-school se adresează, în principal, copiilor cu vârste între 6 – 10 ani, și include pe lângă obiectivul esențial de rezolvare a temelor și alte activități sau cursuri. Activitățile sunt diferențiate, de exemplu, în funcție de nivelul de cunoștințe, fără a se ține cont de vârstă. În cadrul programului after-school, copiii pot participa la cursuri opționale precum Kinderlabor (chimie și fizică pentru copii), Photokurs, HapKiDo (arte marțiale coreene), engleză, comunicare non-violentă, înot, tenis.

Pe lângă programul after-school, părinții optează din ce în ce mai mult și pentru programul pre-school,  dedicat copiilor în clase mai mari (V – VIII) care încep programul la școală după-amiaza.

În cazul Die Biene Maja Kindergarten, pentru a face o mai bună diferențiere între preșcolari și cei de la after-school/pre-school, activitatea de zi cu zi se desfășoară în sedii diferite. Sediul pentru școlari este organizat în săli mai mari cu spații suplimentare dedicate exclusiv recreerii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: