Diageo a publicat rezultatele preliminare pentru anului financiar 2022 Diageo a publicat rezultatele preliminare pentru anului financiar 2022
Diageo a publicat rezultatele preliminare pentru anului financiar 2022, anul care s-a încheiat la 30 iunie 2022. Datele arată că Diageo a înregistrat o creștere de... Diageo a publicat rezultatele preliminare pentru anului financiar 2022

Diageo a publicat rezultatele preliminare pentru anului financiar 2022, anul care s-a încheiat la 30 iunie 2022.

Datele arată că Diageo a înregistrat o creștere de două cifre a vânzărilor nete în toate regiunile în care compania este prezentă. Astfel, vânzările nete raportate de 15,5 miliarde de lire sterline au crescut cu 21,4%, un rezultat generat de creșterea organică puternică.

Creșterea reflectă redresarea continuă a cererii de consum din zona on-trade (baruri, pub-uri etc.), reziliența cererii de consum pe canalele off-trade (retail) precum și creșterea cotei de piață și a fost susținută de tendința de creștere a ponderii băuturilor spirtoase în ansamblul băuturilor alcoolice și de premiumizare.

Creștere amplă s-a înregistrat în majoritatea categoriilor de produse, cu performanțe semnificative în mod special pe segmentele scotch, tequila și bere. Brandurile super premium au contribuit cu 57% din vânzările nete raportate și au determinat 71% din creșterea organică a vânzărilor nete. 

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.

Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra (DGE), cât şi la Bursa din New York (DEO).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: