Dezvoltatorii mici și mijlocii, la vânătoare de terenuri cu potențial de construire Dezvoltatorii mici și mijlocii, la vânătoare de terenuri cu potențial de construire
Terenurile cu potențial de construire au revenit în topul tranzacțiilor imobiliare în acest an, principalii clienți fiind dezvoltatorii mici şi mijlocii, spun oficialii RE/MAX... Dezvoltatorii mici și mijlocii, la vânătoare de terenuri cu potențial de construire

Terenurile cu potențial de construire au revenit în topul tranzacțiilor imobiliare în acest an, principalii clienți fiind dezvoltatorii mici şi mijlocii, spun oficialii RE/MAX România. În plus, terenurile devin din ce în ce mai des solicitate și pentru construcții individuale.

„Spre deosebire de perioada din 2007 – 2008, cumpărătorii nu mai caută terenurile speculativ, ci își îndreaptă atenția către zonele care oferă un potențial crescut de construire și coeficienți de urbanism cerți”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Potrivit acestuia, poziţionarea rămâne cel mai important criteriu în selectarea terenului potrivit, achiziția fiind determinată ulterior și de alte aspecte precum accesul la utilități, drumuri, intrări și vecinătăți. De asemenea, susține reprezentantul companiei, în funcție de acestea și de potențialul de dezvoltare, prețurile diferă substanțial.

În ceea ce privește orașele în care se remarcă o creștere semnificativă a vânzărilor de terenuri, Răzvan Cuc afirmă că București, Cluj-Napoca, Brașov și Iași sunt printre cele mai efervescente zone. De altfel, în primele șase luni ale acestui an, în aceste orașe, piața imobiliară a crescut cu circa 5% datorită numărului mare de proiecte rezidențiale finalizate sau aflate în curs de dezvoltare.De asemenea, ținând cont și de evoluția pozitivă a economiei naționale, RE/MAX estimează că terenurile care stau la baza oricărui tip de dezvoltare vor rămâne pe un trend ascendent și pe parcursul anului viitor.

„Raportat la piața imobiliară, considerăm că terenurile reprezintă investiția cu cel mai mare potențial de creștere, însă, pentru ca investitorul să obțină rezultate bune pe termen lung, recomandarea noastră este abordarea unor consultanți imobiliari calificați și experimentați, care pot identifica și argumenta potențialul acestor suprafețe”, a mai adăugat reprezentantul companiei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: