În vara lui 2014, românii au preferat să rezerve bilete către destinații de călătorie precum Atena, Copenhaga și Istanbul, dar și către Lisabona, Viena,...

LefkadaÎn vara lui 2014, românii au preferat să rezerve bilete către destinații de călătorie precum Atena, Copenhaga și Istanbul, dar și către Lisabona, Viena, Amsterdam, Londra și Madrid, potrivit datelor agenției de turism online Tripsta. Anul trecut, principalele destinații pentru care românii au rezervat bilete de avion au fost Istanbul și Londra, Viena, Amsterdam și Berlin.

L a rândul lor, britanicii au ales ca destinații de călătorie, potrivit rezervărilor realizate prin intermediul Tripsta, New York, Atena, Londra, Istanbul și Helsinki, turcii au avut pe lista Londra, lături de Moscova, Chișinău, Baku și Amsterdam, în timp ce polonezii au călătorit la Zurich, Belgrad, Atena, Copenhaga și Londra, dar și pe plan local (Gdansk, Cracovia și Varșovia).

Grecii au preferat să-și rezerve zboruri pe plan local (Thessalonik, Atena, Rhodos, Larnaca sau Heraklion) și la fel au făcut și rușii (mergând mai ales la Simferopol, Moscova, Sankt Petersburg, Mineralnye Vody și Adler / Sochi).

Cele mai mari cheltuieli pentru călătorii – Top 3: Britanicii, românii și rușii

Dintre europenii care au folosit Tripsta pentru a-și rezerva călătoriile pentru cele trei luni de vară în 2014, britanicii au cheltuit cel mai mult, în jur de 419 Euro, deși sumele cheltuite au fost mai mici decât anul trecut (când au scos din portofele peste 500 de Euro).

Pe locul second s-au clasat românii, cu 332 de euro cheltuiți pentru zborurile alese în 2014 (în creștere de la 309 Euro anul trecut), în timp ce rușii s-au situat pe locul 3 (323 de euro pentru un bilet în 2014, în scădere de la 345 de Euro în 2013).

Aproape 300 de euro au cheltuit pentru a-și rezerva călătoriile turcii (276 de euro, în scădere de la 308 euro în 2013) și polonezii (291 de Euro în 2014 față de 302 de euro anul trecut), în timp ce grecii au dat sub 250 de euro pentru a face același lucru (în scădere de la 287 de euro în 2013).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: