Producătorul de soluţii de securitate endpoint Kaspersky Lab, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, a lansat aplicaţia gratuită Kaspersky Safe...
nokia x coloredProducătorul de soluţii de securitate endpoint Kaspersky Lab, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, a lansat aplicaţia gratuită Kaspersky Safe Browser for Windows Phone, menită să protejeze navigarea pe internet de pe smartphone-urile care utilizează sistemul de operare pentru dispozitive mobile creat de Microsoft.

Potrivit oficialilor companiei, aplicaţia este acum disponibilă pentru a fi descărcată direct de pe Windows Phone Store.

Noua soluție asigură protecție împotriva activităţilor de phishing, o ameninţare larg răspândită care afectează PC-urile și dispozitivele mobile deopotrivă. Infracţiunile de phishing implică tentative ale infractorilor cibernetici de a crea site-uri și e-mailuri frauduloase cu scopul de a înşela utilizatorii naivi să le furnizeze informaţii cu caracter personal. Potrivit unui studiu efectuat de B2B International pe parcursul anului trecut, unul din trei utilizatori de internet au primit mesaje cu link-uri de phishing.

Citiţi aici mai multe informaţii despre problemele de securitate şi soluţiile Kaspersky Lab.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone blochează link-urile către un conținut care are potenţial dăunător. Aplicaţia primește informații despre site-urile malware în timp real de la baza de date anti-phishing din cloud Kaspersky Security Network. Acest lucru permite soluţiei să blocheze chiar și acele pagini de phishing care au apărut recent pe internet.

Pe lângă blocarea link-urilor de phishing, aplicația permite filtrarea resurselor web în funcție de conținutul lor. Utilizatorii pot alege ce categorii de site-uri trebuie blocate, cum ar fi site-urile pornografice, paginile care conțin cuvinte obscene sau scene de violență, site-urile de jocuri, site-urile de socializare etc.

De asemenea, această funcție îi ajută pe părinții să își protejeze copiii împotriva conținutului dăunător. Kaspersky Safe Browser for Windows Phone ar trebui să fie inclus în Kid Corner, o secțiune specială pentru copii, de pe smartphone-urile Windows Phone, care găzduiește conținut și aplicații selectate de către părinți.

“Smartphone-urile devin o parte esențială a vieții moderne și browser-ul web este una dintre cele mai populare aplicaţii,” a afirmat Victor Yablokov, Head of Mobile Product Line în cadrul Kaspersky Lab. „Utilizatorii le folosesc pentru tot felul de lucruri. Cu toate acestea, chiar și cei mai experimentaţi utilizatori se pot confrunta cu probleme, uneori, când încearcă să distingă site-urile false de cele autentice. Acum, Kaspersky Safe Browser for Windows Phone este disponibil pentru a veni în ajutor, asigurând protecție automată împotriva site-urilor frauduloase și cu conţinut nepotrivit,” a completat Victor Yablokov.

Kaspersky Safe Browser for Windows Phone extinde portofoliul de produse Kaspersky Lab pentru platforme mobile, care include în prezent soluția de securitate Kaspersky Internet Security for Android, concepută pentru smartphone-urile şi tabletele cu Android, și soluţia Kaspersky Safe Browser for iOS, lansată în luna octombrie 2013.

Kaspersky Lab este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: