Da-ţi frâu liber imaginaţiei în…bucătărie! Azi gătim cu finalistul celei de-a 5-a ediţii Masterchef Da-ţi frâu liber imaginaţiei în…bucătărie! Azi gătim cu finalistul celei de-a 5-a ediţii Masterchef
Talentul este cu siguranţă un atu atunci când vorbim despre bucătărit însă, nu e singurul ingredient de care ai nevoie. Dacă-l întrebi pe finalistul... Da-ţi frâu liber imaginaţiei în…bucătărie! Azi gătim cu finalistul celei de-a 5-a ediţii Masterchef

Talentul este cu siguranţă un atu atunci când vorbim despre bucătărit însă, nu e singurul ingredient de care ai nevoie. Dacă-l întrebi pe finalistul celei de-a 5-a ediţie Masterchef, Liviu Balint, cu siguranţă îţi va spune că ingredientul nu atât de secret, dar de nelipsit din bucătărie, este…pasiunea.

Ai nevoie de pasiune de câte ori vrei să inovezi în bucătărie. Pasiunea aduce cu sine şi curajul şi, nu în cele din urmă, imaginaţia. Dacă te consideri un pasionat într-ale gătitului, îndrăzneşte să încerci lucruri noi de fiecare dată.

La fel a făcut şi tânărul ambasador al brandurilor Vegeta de la Podravka. Deja nu mai este o noutate că semnătura lui Liviu Balint, atunci când vorbim despre mâncăruri, este pasiunea şi “dragostea ȋn bucate”. Este adevărat că domeniul gastronomic este unul din ce în ce mai competitiv şi pretenţiile sunt pe măsură, însă, atâta timp cât nu îţi este teamă să încerci ceva nou, îţi asiguri o doză de reuşită din start.

Dacă te afli în cealaltă categorie – eşti pasionat de…gusturi şi ai mai puţin talent într-ale gătitului – nu e cazul să te opreşti din…mâncat.

Liviu Balint a dovedit de mai multe ori cât de multă inovaţie se poate ascunde în spatele unei reţete simple. Colaborarea dintre Liviu şi brandurile Vegeta merge mai departe, iar tânărul nonconformist va continua să-şi delecteze fanii cu preparate alese pe…mustaţă (ca să fim în ton cu look-ul său).

Aşadar, dă-ţi voie să te bucuri atât de gătit cât şi de degustat. Fii cu ochi pe Liviu şi încearcă-i preparatele pentru că niciodată nu se ştie când ai oameni dragi de impresionat.

eva-sprot

Salată cu șprot afumat – o reţetă de neratat!

Postul Paştelui aduce câteva restricţii în dieta românilor,  însă asta nu reprezintă o problemă de nerezolvat. Pentru zilele cu dezlegare la peşte, pentru serile în care ai poftă de ceva light sau chiar pentru momentele în care vrei să-ţi impresionezi musafirii cu ceva mai indrazneţ, Chef Liviu îţi propune să încerci salata cu şprot afumat.

Este delicioasă, hrănitoare şi nu trebuie să fii expert în bucătăria moleculară ca să îi dai de capăt. Ba mai mult, ingredientele sunt de găsit oriunde, timpul de gătire este…cât ai spune peşte, tot ce-ţi rămâne de făcut este să savurezi şi să te delectezi.

Dar, să începem cu începutul. De ce ai nevoie? Pune pe lista ta de cumpărături următoarele ingrediente: Şprot afumat în ulei vegetal 170g; fasole roşie 220 g; roşii cherry 150 g; ceapă roşie 160 g; ulei de măsline 50 g; lămâie 30 g; o legătură de pătrunjel.

Dacă ai o tigaie teflonată la îndemână ,e ideal. Dacă nu, găseşte un vas pentru gătit care să nu ardă mâncarea,  pentru că va trebui să căleşti uşor ceapa roşie. Îţi recomandăm să o tai rondele în loc de cubuleţe, are un aport estetic mai mare. Stoarce uleiul conservei de şprot şi foloseşte-l să căleşti extrem de uşor ceapa.

Adaugă fasolea roşie şi lasă totul la foc mic câteva minute. Este esenţial să nu supra-găteşti ingredientele. Iei ceapa şi fasolea de pe foc şi le laşi la răcit. Între timp, prepară un sos din uleiul de măsline, zeamă de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt.

Taie sprotul în bucăţi nici mari şi nici mici şi apoi amestecă totul cu grijă, să nu pasezi prea tare preparatul. Voilà, salata este gata.

Dacă ai o lipie la îndemână, unge-o cu sosul de ulei de măsline, lămâie şi pătrunjel şi las-o la cuptor până devine crocantă. Dacă nu vrei lipie, foloseşte sosul la amestecul ingredientelor din salată. Ai văzut? Nimic nu e complicat. Însă, totul este delicios.

Poftă bună!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: