D-Link, unul dintre furnizorii importanţi de soluţii profesioniste de reţelistică, îşi extinde portofoliul existent de produse cu DAP-2695 Wireless 11AC Access Point, un nou...
d-link DAP-2695D-Link, unul dintre furnizorii importanţi de soluţii profesioniste de reţelistică, îşi extinde portofoliul existent de produse cu DAP-2695 Wireless 11AC Access Point, un nou produs care le oferă companiilor suport wireless dual-band la viteză de gigabiţi.

Dispozitivul dual-band transmite simultan pe benzile de frecvenţă de 2,4 şi 5 GHz la viteze de până la 1750 Mbps. Pentru flexibilitate extremă şi viteze de  transfer, DAP-2695 oferă patru moduri de operare diferite, asigurând acoperire wireless optimă pentru fiecare zonă de aplicare.

Începând cu luna aceasta, DAP-2695 este disponibil şi în  România, iar un model unitar de AccessPointAC wireless şi un AC repeater wireless urmează a fi lansate în primul trimestru al anului 2014. Preţul device-ului disponibil acum la nivel local este de 335 de euro.

“Tehnologia 802.11AC este în prezent utilizată cu precădere acasă pentru uz personal sau profesional şi de către companiile mici. Noul standard are însă un potenţial enorm şi pentru companiile medii şi mari, chiar şi în mediile wireless existente,” a declarat Tarik Erdemir, Director Product Marketing în cadrul D-Link Germania GmbH.

Caracteristici cheie:

  • Până la 1300+450 Mbps
  • Patru moduri de operare: Access Point (AP), Wireless Distribution System (WDS), WDS cu AP, client wireless
  • Bandă de 2,4 şi 5 GHz
  • Suport pentru standardele 802.11a/b/g/n
  • Suport PoE
  • Management: HTTP, secure HTTP (HTTPS), Telnet, Private MIB, Secure (SSH) Telnet, AP Manager II, AP array, D-View 6.0
  • Caracteristici de securitate îmbunătăţite: WPA/WPA2 (versiune pentru uz personal şi companii), suport pentru TKIP şi AES, Microsoft Network Access Protection (NAP) pentru personalizarea accesului la reţea pe niveluri multiple, SSID broadcast enable/disable, identificare rogue AP, filtrare adresă MAC
  • Carcasă robustă din metal, plenum-rated
  • Suporţi pentru fixare pe perete

Conexiuni rapide, stabile, datorită funcţionalităţii dual-band

DAP-2695 oferă rate maxime de transfer de date de până la 450 Mbps în banda de 2,4 GHz şi 1300 Mbps în banda de 5 GHz. Datorită caracteristicilor Wi-Fi Multimedia (WMM) şi Quality of Service (QoS)  dispozitivul devine un punct de acces ideal pentru aplicaţii audio, video şi de voce. Imediat după activarea QoS, traficul de date din aplicaţii video de înaltă rezoluţie sau VoIP este automat prioritizat. Funcţia de echilibrare a încărcării cu coordonare de bandă oferă conexiuni deosebit de stabile. Dacă este necesar, este posibil să se redirecţioneze clienţii wireless care suportă ambele frecvenţe către banda mai puţin aglomerată de 5 GHz, unde pot beneficia de performanţă maximă. Aceasta garantează o încărcare optimă echilibrată între cele două benzi.

Posibilităţi flexibile pentru aplicaţii

DAP-2695 susţine toate standardele wireless comune, ceea ce înseamnă că este compatibil cu orice dispozitive mai vechi în funcţiune. DAP-2695 poate fi configurat ca Access Point, Wireless Distribution System (WDS) cu Access Point, WDS/Bridge (fără AP Broadcasting), şi Wireless Client conform cerinţelor, datorită modurilor multiple de operare: În acest fel, se poate obţine întotdeauna o performanţă optimă a reţelei. În plus, caracteristica PoE (Power over Ethernet) dă posibilitatea instalării DAP-2695 în zone în care nu sunt disponibile prize.

Caracteristici de securitate wireless cuprinzătoare

DAP-2695 are caracteristici multiple de criptare, cum ar fi WPA şi WPA2, plus un server cu rază internă pentru clienţii wireless care să ajute la păstrarea unei reţele wireless sigure. Noul modul susţine şi caracteristica Network Access Protection (NAP). Aceasta înseamnă că administratorii pot adapta accesul la reţea pe baza nevoilor clienţilor individuali.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: