Cum va arăta Shanghai Disneyland, primul resort al Disney din ultimul deceniu Cum va arăta Shanghai Disneyland, primul resort al Disney din ultimul deceniu
A trecut ceva timp de la ultima deschidere grandioasă a unui parc tematic de către compania de producție cinematografică. Mai exact, vreo 10 ani. ... Cum va arăta Shanghai Disneyland, primul resort al Disney din ultimul deceniu

A trecut ceva timp de la ultima deschidere grandioasă a unui parc tematic de către compania de producție cinematografică. Mai exact, vreo 10 ani. 

Ultimul Disneyland a fost deschis în Hong Kong. Acum a venit timpul ca operatorul celebrelor Disneyland și Disney World să arate lumii întregi imagini din culisele unui proiect în valoare de 5,5 miliarde de dolari pe care îl construiește, în parteneriat cu Shanghai Shendi Corp, în Shanghai.

Shanghai Disney Resort va fi finalizat în primăvara lui 2016 și va fi al șaselea de acest gen din lume și al treilea din Asia.

Disney a început construcția parcului de distracții în luna aprilie 2011, acesta fiind amplasat în districtul Pudong din Shanghai, una dintre cele mai bogate regiuni din China. Acesta face parte dintr-o zonă ce se întinde pe o suprafață de 20 de kilometri pătrați, dedicată turismului, chiar în apropierea aeroportului Pudong.

Shandhai Disneyland va cuprinde șase zone de distracție tematice (de la Tomorrowland, la Michey Avenue, Adventure Isle, Fanstasyland, Treasure Cove sau Gardens of Imagination), unde vizitatorii se pot întâlni cu personaje din universul Disney și nu numai: eroii din Star Wars, Iron Man, Spider Man, sau Buzz Lightyear. În plus, zodiacul chinezesc va fi reinterpretat ca și 12 dintre personajele Disney și Pixar în cadrul expoziției Garden of the Twelve Friends.

“Construim ceva cu adevărat special. Nu vom arată doar ce e mai bun din imaginația Disney, ci vom încorpora moștenirea fabuloasă a Chinei pentru a crea o destinație unică”, a declarat în cadrul unui eveniment de presă, care a avut loc miercuri, Robert Igee, CEO și președinte în cadrul The Walt Disney Company.

Pe lângă zonele de distracție, parcul va fi deservit de două hoteluri, Shanghai Disneyland Hotel, cu 420 de camera, și Toy Story Hotel, cu 800 de camere. Disneytown, aflat lângă parcul de distracții, va fi o zonă de shopping, restaurante și entertainment, tot aici urmând să fie construit Walt Disney Grand Theater, unde va rula prima versiune în mandarină a muzicalului The Lion King.

Divizia de parcuri și resorturi a Disney este a doua cea mai mare în business-ul grupului, după rețele de televiziune, contribuind cu 31% la încasările anuale de 48,8 miliarde de dolari ale Disney.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: