Cum va arăta munca peste 1, 5 și 10 ani? Trendurile anticipate de specialiștii Dell Tehnologies Cum va arăta munca peste 1, 5 și 10 ani? Trendurile anticipate de specialiștii Dell Tehnologies
Știm deja că tehnologia și inovația creează constant noi oportunități și provocări care vor avea impact asupra modului în care lucrăm, acum și în... Cum va arăta munca peste 1, 5 și 10 ani? Trendurile anticipate de specialiștii Dell Tehnologies

Știm deja că tehnologia și inovația creează constant noi oportunități și provocări care vor avea impact asupra modului în care lucrăm, acum și în anii următori. Astfel, în urmă cu câteva luni compania de tehnologie Dell Technologies a provocat un grup format din colegi, parteneri, mass-media, analiști și experți din industrie să evalueze tendințele care vor transforma locul de muncă peste un an, cinci ani și 10 ani. Concluziile sunt interesante, cu atât mai mult cu cât a intervenit, recent, un alt factor ce influențează decisiv modul în care oamenii își desfășoară activitatea: pandemia cauzată de virusul Covid-19.

Ce tendințe au descoperit experții?

  1. Un an: dualitatea forței de muncă mobile

Odată cu introducerea tehnologiei mobile și soluțiilor bazate pe cloud, munca se concentrează mai mult pe sarcinile pe care le îndeplinesc angajații și mai puțin pe locul din care o fac. Astfel, angajații se așteaptă să poată lucra oricând doresc, oriunde doresc. Dar companiile sunt cu adevărat gata să regândească tradiționalul job de la 9 la 5 pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor acestora?

În anul următor, companiile vor trebui să ajungă la un echilibru între sprijinirea angajaților să lucreze online, utilizând soluții tehnologice avansate și păstrarea unui mediu de lucru care să le permită să lucreze la birou; echilibrul ar trebui să aibă ca obiectiv menținerea culturii și productivității companiei.

Noi implementăm deja, de peste 10 ani, soluții de mobilitate și lucru remote pentru colegii, partenerii și clienții noi. Așa cum reiese și din analiza derulată acum câteva luni, anticipam nevoia companiilor de a se concentra pe mobilitate și a permite angajaților să lucreze de acasă. Ceea ce nimeni nu a anticipat este urgentarea semnificativă a acestei nevoi, din cauza pandemiei. Cu siguranță mediul de lucru va fi profund schimbat, iar companiile care vor să își mențină productivitatea și angajații satisfăcuți sunt încurajate să se adapteze rapid.”, declară Valentina Frangu, Sales Manager Dell Technologies Romania.

  1. Cinci ani: înțelegerea și satisfacerea așteptărilor Generației Z

Angajații care fac parte din Generația Z au pătruns pe piața muncii în 2019 și sunt foarte diferiți de omologii lor, Millenials. Au crescut cu o tehnologie de vârf, sunt hiperconectați, obișnuiți să învețe și să lucreze în grup.

Aceștia preferă companii care oferă flexibilitate și libertatea să aibă roluri antreprenoriale. Ba mai mult, ei consideră că industria tehnologiei este un loc potrivit pentru atingerea acestor obiective în carieră.

Organizațiile vor fi nevoite să le pună la dispoziție tehnologii și soluții intuitive, dacă își doresc să atragă acest val de talente. În următorii cinci ani, organizațiile vor trebui să conteste dinamica puterii ierarhice între angajați și angajatori și să ofere angajaților din Generația Z moduri noi în care să se dezvolte profesional.

  1. Zece ani: oamenii și tehnologia stau împreună la baza organizației

În 10 ani, locul de muncă va fi redefinit complet, întrucât ceea ce numim a patra revoluție industrială și-a intrat pe deplin în rol. Un studiu recent realizat de McKinsey a raportat că 60% din locurile de muncă vor fi transformate prin automatizarea unei sarcini componente până în 2030.

Deși acest lucru poate părea o perspectivă îngrijorătoare pentru unii, experții nu se așteaptă ca mașinile să ne înlocuiască pe deplin în curând. În următorul deceniu, angajații și organizațiile se vor adapta pe măsură ce mașinile preiau sarcini banale și vor apărea noi oportunități de muncă, care implică abilități fundamental umane.

A patra revoluție industrială este transformarea prin tehnologie, o direcție pe care ne concentrăm cu seriozitate. Soluțiile bazate pe tehnologie simplifică nenumărate procese în business și permit evoluția companiilor. Ele permit stocarea, prelucrarea și protejarea volumelor din ce în ce mai mari de date, ajută oamenii să se conecteze de oriunde și oricând, să revoluționeze domenii, precum industria medicală sau digitalizarea orașelor, cu impact asupra calității vieții tuturor. Iar cei care pot sprijini și facilita acest proces sunt furnizorii de tehnologie, care însoțesc partenerii în acest proces.” a încheiat Valentina Frangu.

Peste zece ani, organizațiile care implementează cu succes transformările digitale la locul de muncă vor avea un avantaj semnificativ față de cele care se luptă cu sisteme vechi, cantități masive de date și forțe de muncă nepregătite pentru schimbare. Pașii pe care organizațiile îi fac astăzi – inclusiv modernizarea infrastructurii, instruirea angajaților și implementarea tehnologiilor de generație viitoare – vor pune bazele viitorului lor într-o lume puternic digitalizată.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: