Cum să-ți protejezi părul pe timp de vară. 5 sfaturi de la hairstylistul Cristi Pascu Cum să-ți protejezi părul pe timp de vară. 5 sfaturi de la hairstylistul Cristi Pascu
Sezonul cald aduce cu sine o serie de pericole pentru sănătatea părului. Hairstylistul Cristi Pascu ne împărtășește cinci sfaturi pentru ca razele soarelui și... Cum să-ți protejezi părul pe timp de vară. 5 sfaturi de la hairstylistul Cristi Pascu

Sezonul cald aduce cu sine o serie de pericole pentru sănătatea părului. Hairstylistul Cristi Pascu ne împărtășește cinci sfaturi pentru ca razele soarelui și apa sărată a mării să nu-ți lase părul casant și lipsit de vitalitate.

  1. Uleiul hidratant

“Vara este obligatoriu să apelezi la un ulei hidratant pe care să-l aplici pe lungimea părului și pe vârfuri. În acest sezon părul se deschide la culoare datorită soarelui, devine casant, vârfurile se despică, își pierde din strălucire și din volum. Uleiul trebuie să fie unul natural, de exemplu, de argan sau de cocos”, spune Cristi Pascu.

  1. Coafurile lejere

“Trebuie să ținem cont de faptul că vara trebuie să ne coafăm simplu și lejer. Părul trebuie să fie ușor prins și nu recomand coafurile elaborate, care agresează părul”, continuă Cristi Pascu.

Cristi Pascu hairstylist 17

  1. Masca hidratantă

“În afara de uleiuri, este obligatoriu să folosiți măcar odată pe saptămână mască hidratantă. Daca părul este vopsit, atunci masca nu trebuie să fie lasată mai mult de 10 minute; în caz contrar ea îndepărtează culoarea”, spune specialistul.

  1. Hidratare

“Pentru a preveni degradarea si căderea părului pe timp de vară este foarte importantă hidratarea. Apa este un remediu natural, celulele corpului absorb apa și foliculii părului rămân astfel flexibili. Lipsa apei va face ca părul să devină casant și să-și piardă din strălucire”.

  1. Evită folosirea uscătorului

“Pe timp de vară îți recomand să-ți lași părul să se usuce natural. Te poți ajuta de un prosop, însă uscătorul este doar o sursă suplimentară de căldură, ce afectează structura de rezistență a firului de păr”, concluzionează Cristi Pascu.

Cristi Pascu este unul dintre cei mai experimentați hair-styliști din România, inițiatorul concursului “Cel mai bun hairstylist din România” și al “Academiei de Coafură” ce îi poartă numele, ambele proiecte bucurându-se de mare succes.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: