Idei de renovare în casă pe perioada pandemiei! Idei de renovare în casă pe perioada pandemiei!
La începutul lunii martie aveam în plan câteva renovări. Mici. Pe ici pe colo. De suprafață. Dar să fie, totuși, vizibile. Și să scoată... Idei de renovare în casă pe perioada pandemiei!

La începutul lunii martie aveam în plan câteva renovări. Mici. Pe ici pe colo. De suprafață. Dar să fie, totuși, vizibile. Și să scoată dintr-un con de umbră anumite locuri din casă. După ce anul trecut am reușit să remodelăm bucătăria, acum eram interesați de o zugrăveală totală în restul camerelor, de redecorat băii de serviciu, dar și de schimbat cuptorul și plita. Cu unele mai noi și mai performante. Ce am reușit să facem?

Am apucat să dăm o nouă față băii mici din apartament. Și să zugrăvim. Timp am avut destul pentru că am fost inspirați și, înainte de a fi blocați în casă din cauza Covid-19, am reușit să facem câteva drumuri la Leroy Merlin pentru a ne face o idee ce trebuie să cumpărăm.

Cu lista gata făcută am trecut la shopping. Am pus totul în coș și … către casă cu ele. Urma doar să ne facem curaj și să pornim lucrul. Timp aveam berechet, după cum v-am mai spus. Iar în această perioadă, proiectele în familie erau de bun augur. S-au pliat ca o mănușă în acele zile în care ne petreceam timpul … doar în casă.

Și, uite așa, am început, eu și Mihaela, să “distrugem” singuri baia mică și să înlocuim, pe rând, chiuveta, bateria, dulapul, oglinda, etc. Am măsurat dinainte de trei ori și am luat ce trebuia. Am avut parte și de câteva sfaturi bune ale celor de la Leroy Merlin pentru că, altfel, nu mai reușeam să intrăm în baie, dacă făceam cum ne tăia pe noi capul. Am înlocuit mai întâi dulapul vechi cu unul mai mic, ceea ce ne oferă acum mai mult spațiu în baie, dar am reușit să montăm pe pereți câteva corpuri în care să depozităm anumite produse de curățenie.

Mihaela a avut idea de a alege o chiuvetă mică și o baterie la fel care dau acum o altă față băii. Doar nu degeaba ne uităm zi de zi la HGTV. Am pus mâna și pe trafalet și am zugrăvit cum ne-am priceput noi, iar apoi am adăugat cireșa de pe tort: o oglindă iluminată care să atragă toate privirile. Cu dezaburire, lumină led și acel efect de lupă pentru a-ți vedea toate impuritățile de pe față, zic eu. Sau pentru a ajuta mult la machiaj, zice Mihaela.

Am lucrat în ritmul nostru, ne-am  dar plin de entuzisam și așa că în câteva zile dădeam cu aspiratorul și aveam o baie nouă. Cu produse quality… alese de noi… la întâmplare… după doar trei vizite la Leroy Merlin. Eram în pom cu electrocasnicele noi pentru bucătărie, dar vânam oferte care să ne ajute cu bugetul. Dar am făcut-o și pe asta. Zilele trecute am pus mâna pe o plită pe gaz și un cuptor electric de la Bosch. Revenim cu detalii despre această alegere, dar până atunci vă lăsăm aici câteva fotografii din timpul renovării!

Cool, nu?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: