Cum l-am cunoscut pe Vlăduț, urmașul temutului Conte Dracula Cum l-am cunoscut pe Vlăduț, urmașul temutului Conte Dracula
Mă știți… călător peste mări și țări și pofticios din fire. Peste măsură chiar aș putea spune. Dar pasiunea pentru dulciuri se clădește în... Cum l-am cunoscut pe Vlăduț, urmașul temutului Conte Dracula

Mă știți… călător peste mări și țări și pofticios din fire. Peste măsură chiar aș putea spune. Dar pasiunea pentru dulciuri se clădește în timp și se dezvoltă în ani mulți. Iar în locurile pe care le-am vizitat nu am ratat niciodată ocazia să gust „ceva dulce”. În Roma am mâncat cea mai bună înghețată, (gelato, cum îi zic italienii), în Viena m-am lins pe degete după ce am gustat ștrudelul cu mere și sos de vanilie (Apfelstrudel), iar în Barcelona am ales vestita cremă catalană, un desert spaniol asemănător cu creme brulee, (doar că e preparat încet pe plită, nu în cuptor) infuzat cu arome de lămâie, portocală și scorțișoară.

Și, întotdeauna m-am întors din țări străine cu dulciuri pentru familie și prieteni. Ceva local, care să îi bucure pe cei care nu au ajuns încă în zona respectivă sau să le deschidă apetitul pentru încă o tură dacă au vizitat-o deja. Mulți îmi dădeau chiar „comandă” de „ceva dulce” din locurile vizitate și erau ca niște copii atunci când își primeau „marfa”.

Dar, anul trecut, prin iunie, când eram pe picior de plecare spre un infotrip în Germania, am primit sarcină de la un amic din Berlin să îi aduc ceva de la noi. Inițial, am crezut că glumește, dar când mi-a scris pe Facebook cu o zi înainte de plecare și mi-a cerut să nu uit, m-am panicat. Puțin. Și asta pentru că nu îmi venea în cap ce pot să îi aduc de la noi și nu se găsește și la el acasă. Ceva idei aveam, însă nu voiam să mă fac de râs dacă plecam la drum cu trei Eugenia și două ciocolate ROM.

M-am luat cu altele și, da. Am ajuns în aeroportul Otopeni cu eugeniile și ciocolata ROM. Până la urmă mi-am zis că asta e și mă revanșez altă dată. Norocosul nu știa însă ce îl așteaptă. Pentru că, până la îmbarcare, am mai dat câteva ture prin duty free-urile din aeroport și l-am cunoscut pe el. Pe cine? Pe Vlăduț!

Într-un colț dintr-un duty free am dat peste Art&Craft, unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine cu suveniruri din țară, și implicit și peste dulciurile cu specific românesc comercializate de ei. Aici l-am găsit și pe Vlăduț, care avea, printre altele, biscuiți, turtă dulce, caramele, prune în ciocolată și multe alte produse pentru copii, dar și pentru adulți.

Și uite așa am pus în coș – preferatele mele de azi – prune în ciocolată și caramele sărate, dar și două cutii Via Delice cu Cornulețe tradiționale umplute cu gem și Nuci umplute. La destinație efectul a fost WOW. În primele 30 minute de când am ajuns reușisem să terminăm tot „pachetul”.

De atunci, ori de câte ori ies din țară, “rad” o cutie cu prune în ciocolată sau iau pentru drum nucile umpulte cu cremă care îmi aduc aminte de copilărie.

Recent, m-am documentat și am văzut că există și un magazin online de unde poți cumpăra produsele din colecțiile Art&Craft: Vladuts, Via Delice, Bloody Famous, Transylvania. Și nu am ezitat să îi trimit pe Moș Nicolae și Moș Crăciun să se aprovizioneze și să îmi facă o surpriză plăcută.

vladut

Pe lângă produsele dulci de care sunt dependent, cei de la Art&Craft mai au la vânzare peste 1.000 de produse diferite în fiecare din magazinele de pe aeroporturile din România, printre care ouă încondeiate, ceramică populară, obiecte din lemn și suveniruri create de meșteșugari din întreaga țară.

Mai mult, începand de astăzi și până pe 15 februarie, Art&Craft are o promoție interesantă, aș zice eu: la cumpăraturi de peste 150 lei primești cadou o agendă din colecția Transylvania (http://www.artandcraft.ro/agenda-transylvania.html).

Iar dacă vreți să îl cunoașteți pe Vlăduț și să gustați din produsele sale trebuie să vă mai spun ceva: livrarea este gratuită oriunde în România la cumpărături de peste 110 lei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: