Cum arată primul hotel Ramada Plaza din afara capitalei! FOTO Cum arată primul hotel Ramada Plaza din afara capitalei! FOTO
Ramada Plaza Craiova, singurul hotel Ramada Plaza din afara Bucurestiului, s-a deschis pe 25 noiembrie 2015. Cel mai complex proiect de pe piata ospitalitatii... Cum arată primul hotel Ramada Plaza din afara capitalei! FOTO

Ramada Plaza Craiova, singurul hotel Ramada Plaza din afara Bucurestiului, s-a deschis pe 25 noiembrie 2015. Cel mai complex proiect de pe piata ospitalitatii din sud-vestul Romaniei este rezultatul unei investitii de 14 milioane euro si include o structura de cazare de categoria 4*+, un centru de conferinte, doua restaurante gastronomice si un SPA.

Amplasat în centrul oraşului Craiova, Ramada Plaza Craiova este în mod ideal accesibil cu maşina, trenul, avionul sau mijloacele urbane de transport, aflându-se în acelaşi timp în vecinătatea tuturor atracţiilor oraşului. Oaspetii hotelului pot alege din 162 camere luminoase si foarte spatioase, cu un design contemporan, create sa integreze in mod subtil si armonios ultimele tehnologii pentru confort sporit.

De asemenea, oaspetii Ramada Plaza Craiova au acces complet la centrul de SPA & Wellness al hotelului. Ramada Plaza Craiova include si doua restaurante, primul fiind full-service cu bucatarie international, iar cel de al doilea, un restaurant gastronomic ce urmeaza a fi deschis la inceputul anului viitor.

Centrul de Evenimente & Conventii pune la dispozitia oaspetilor trei Sali de conferinte multifunctionale si o sala mare de festivitati de tip grand ballroom, avand o capacitate de pana la 550 persoane. Centrul de Evenimente & Conventii de la Ramada este proiectat sa gazduiasca intreaga gama de evenimente private si de business, fiind dotat cu cele mai avansate tehnologii si facilitati: echipamente audio-video de ultima generatie, posibilitate de blackout 100%, conditionarea personalizata a aerului, numeroase scenarii de iluminatie si configurari multiple ale spatiilor de evenimente.

Ramada Plaza Craiova este rezultatul unei investitii totale de 14 milioane de euro a companiei SC Jiul SA Craiova in reconstructia si transformarea completa a fostului hotel Jiul pentru a indeplini standardele brandului international Ramada Plaza, proiectul fiind finantat in cea mai mare parte cu ajutorul unui credit bancar acordat de Garanti Bank.

Adresandu-se atat segmentului de business cat si de leisure, intr-o proportie de 90-10%, Ramada Plaza Craiova estimeaza o cifra de afaceri de 2.5 milioane euro si o ocupare medie de peste 50% in primul an de activitate.

Marcello Pauw, General Manager Ramada Plaza Craiova“Este un privilegiu pentru mine sa fac parte dintr-un proiect atat de frumos si de ambitios. Deschiderea unui hotel Ramada Plaza care va redefini piata ospitalitatii din Craiova si din regiune reprezinta o provocare pe care am primit-o cu mare entuziasm. Ramada Plaza Craiova este cel mai complex proiect de profil din zona si a fost conceput special pentru a raspunde cererii semnificative de pe o piata de business aflata in puternica dezvoltare. Structura noastra de cazare ofera tot confortul necesar calatoriilor de afaceri si suntem incantati sa confirmam faptul ca centrul nostru de conferinte ultramodern indeplineste toate exigentele pentru organizarea de evenimente corporate. Obiectivul nostru este acela de a deveni adresa de business numarul unu in Craiova, insa, totodata, viziunea noastra cuprinde si inovarea segmentului de leisure din oras. Prin serviciile si facilitatile de event management deosebite si cu o oferta minunata in plan culinar, sunt convins ca, in scurt timp, Ramada Plaza se va dovedi a fi prima optiune in planificarea evenimentelor private.”

Marcello Pauw, General Manager Ramada Plaza Craiova

Managementul proiectului si procesul de afiliere la standardele internationale ale brandului Ramada Plaza este asigurat de Trend Hospitality Management and Consulting, partenerul strategic al Wyndham Hotel Group in Romania, Bulgaria si Moldova. Cu 12 unitati Ramada in Romania si inca trei in dezvoltare, Ramada este cea mai mare retea internationala din tara.

ramada plaza (1)

RAMADA PLAZA CRAIOVA: CIFRE

 • Valoarea totala a proiectului : 14 milioane euro
 • SC JIUL SA CRAIOVA :

          –Actionar Majoritar: familia Berceanu 86%

         –Actionar Minoritar: Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului si 500 actionari individuali

 • Finantarea investitiei in consolidarea si modernizarea hotelului Jiul si implementarea standardelor Ramada si Wyndham International a fost realizata in cea mai mare parte cu credit bancar de la Banca Garanti

RAMADA PLAZA CRAIOVA: 2016 ESTIMARI

 • Cifra de afaceri 2.5 mil euro in 2016

–Structura de cazare = 50%

–MICE + F&B + SPA + altele = 50%

 • Motoare de crestere: segmentul de business

–Cazare, conturi corporate

–MICE

 • Ocupare medie 50%

–Zile lucratoare 70% /  weekend 30%

–Business 90%/ Leisure 10%

RAMADA PLAZA CRAIOVA: SERVICII & FACILITATI

HOTEL

 • 162 camere, 6 etaje
 • 4 tipuri de camere: superior, executive, suite, executive suite
 • Internet wireless de mare viteza gratuit in toate zonele
 • Room service
 • Acces usor pentru oaspetii cu mobilitate redusa in toate zonele
 • Etaje pentru fumatori si nefumatori
 • Curatatorie, servicii pentru oaspeti VIP
 • Sppatii ample de parcare
 • Spatii verzi si gradina interioara

RESTAURANTE & BARURI

 • 2 restaurante, un restaurant full service si un restaurant gastronomic (se va deschide aprox aprilie 2016)
 • “Focus” Lobby bar

SPA & WELLNESS CENTER (se va deschide in martie 2016)

 • fitness center
 • Piscina interioara incalzita
 • Spa

INTALNIRI, CONFERINTE & EVENIMENTE

 • 3 sali de conferinta si un grand ballroom
 • Business Center in lobby, cu computere conectate la Internet prin cablu
 • Servicii de Fax, copiere si tiparire
 • Event management

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: