Cum arată noile smartphone-uri Nexus și ce ași mai are Google în mânecă? Cum arată noile smartphone-uri Nexus și ce ași mai are Google în mânecă?
După o lună septembrie care a debutat în forță pentru lumea tech, mai ales pentru producătorii de gadgeturi, aseară a venit rândul celor de... Cum arată noile smartphone-uri Nexus și ce ași mai are Google în mânecă?

După o lună septembrie care a debutat în forță pentru lumea tech, mai ales pentru producătorii de gadgeturi, aseară a venit rândul celor de la Google să-și prezinte cele mai cool device-uri produse în parteneriat cu unele dintre cele mai tari nume din industrie.

Astfel, gigantul american a arătat întregii lumi, așa cum a devenit un obicei în ultima vreme, două smartphone-uri din gama Nexus (softul acestor telefoane este produs de Google, iar compania garantează update-uri ale acestuia cel puțin pentru o perioadă de doi ani), o tabletă cool, și a anunțat momentul în care se va lansa noua versiune de Android, Marshmallow. Dar să le luăm pe rând.

Nexus 6P: telefonul premium al Google

Smartphone-ul produs de Google alături de Huawei vine la pachet cu câteva upgrade-uri de hardware, față de versiunea din 2014 (Nexus 6). Tocmai de aceea, Google numește acest smartphone drept “cel mai premium model de până acum”.

Cu o carcasă integral metalică (din aluminiu), 6P are o grosime de 7,3 mm și un ecran de 5,7 inci cu o rezoluție mde 1440 pixeli. Gadgetul are un procesor de 64 biți, Snapdragon 810 v2.1, cu 3 GB de RAM (aici ar fi o mică problemă: acest gen de procesoare are o reputație neplăcută, la o folosire îndelungată a telefonului, chipul încâlzindu-se foarte mult – cei de la Qualcomm încercau să rezolve această neplăcere înainte de lansarea noilor telefoane care folosesc acest procesor). Totodată, Google oferă variante generoase de stocare: telefonul va veni cu configurații de 32 GB, 64 BG sau 128 GB.

nexus-phones

Totodată, la nivel de cameră foto, Nexus 6P este echipat cu o cameră frontală de 8 megapixeli, camera principală fiind de 12,3 megapixeli și având capacități de filmare 4K.

Smartphone-ul vine cu o baterie de 3.450 mAh, capacitate de încărcare rapidă cu un USB type-C, în același timp oferind un sensor pentru amprente (Nexus Imprint).

Prețul lui Nexus 6P pornește de la 499 de dolari, iar precomenzile pentru gadget au început de ieri în SUA, Marea Britanie, Irlanda, Japonia. Primele telefoane vor începe să fie livrate spre finalul lunii octombrie.

Nexus 5X: alternativa mai ieftină

Google a păstrat colaborarea cu LG pentru succesorul lui Nexus 5. Nexus 5X are un ecran ceva mai mare, de 5,2 inci și o baterie mai puternică (de 2.700 mAh).

La fel ca și fratele său mai scump, Neux 5X are senzor pentru amprentă pe spatele carcasei și folosește noua conexiune USB-C în locul celei standard Micro USB.

La fel ca și Nexus 6P, 5X are un Android Sensor Hub, care detectează lumina ambientală, gesturile și mișcările utilizatorului, tehnologie creată pentru a ajuta la creșterea duratei de viață a bateriei (chiar cu 30% când ecranul este oprit).

LG-Nexus-5X-01-1024x753

Nexus 5X are o cameră principală de 12,3 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli, un  procesor Snapdragon 808 și vine cu variante de stocare de 16 GB sau 32 GB.

Prețul de vânzare pornește de la 379 de dolari, fiind disponibil pentru precomandă în SUA, Marea Britanie, Japonia, Irlanda și Coreea de Sud, livrările începând din octombrie.

Ne pregătim de update: Android Marshmallow

Cea mai noup versiune a sistemului de operare Android, 6.0 Marshmallow, va veni pe gadgeturi începând cu săptămâna viitoare. Această versiune, care va fi instalată și pe cele mai noi device-uri lansate aseara de Google, va fi recunoscută prin funcțiile sale de căutare mai intuitive, notificări pe care vrea să le aducă mai bine în prim plan și prin opțiunile de securitate mai bine puse la punct.

Ca și până acum, utilizatorii de telefoane Nexus vor primi update-ul imediat ce este lansat, ceilalți utilizatori de smartphone-uri cu Android urmând să ofere noua versiune în timp.

Pixel C – tablet Google

Nu în ultimul rând, la capitolul gadgeturi, Google a prezentat Pixel C, o tabletă cu ecran de 10,2 inci și o tastatură detașabilă (Bluetooth), mult asemănătoare celor Surface produse de Microsoft.pixel c google

Pixel C vine cu un procesor Nvidia X1, 3 GB de RAM, va avea Android 6.0, boxe dual stereo și USB type-C.

Prețul tabletei de 32 GB pornește de la 499 de dolari, în timp ce doritorii vot trebui să plătească alți 149 de dolari pentru tastatură, aceasta urmând să fie lansată “la timp pentru cumpărăturile de sărbători”, după cum au precizat cei de la Google.

nexus vs iphone

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: