Cum arată laptopul perfect. Pentru mine… bineînțeles! Cum arată laptopul perfect. Pentru mine… bineînțeles!
Pentru mine schimbarea laptopului de muncă era un „must”. Foloseam de ceva vreme un Lenovo G580 ieșit la pensie și destul de obosit. Așa... Cum arată laptopul perfect. Pentru mine… bineînțeles!

Pentru mine schimbarea laptopului de muncă era un „must”. Foloseam de ceva vreme un Lenovo G580 ieșit la pensie și destul de obosit. Așa că am început să fac un scurt research pe Google și să văd ce mi se potrivește. Nu aveam, neapărat, un model, un brand anume în minte ci doar câteva specificații. Ce mi s-a potrivit?

Știam, în mare, ce caut, însă, voiam și confirmări. Aveam nevoie de un model nou (apărut pe piață în ultimul an), să nu fie nici prea gros și nici prea greu. De cele mai multe ori în deplasările mele, și chiar și în vacanțe, sunt nevoit să car laptopul în rucsac, iar la finalul unei zile în care parcurg circa 25 km pe jos, spatele mă omoară. Așa că, tot ce însemna peste 2kg greutate, era exclus din start din opțiunile mele.

Apoi, căutam ceva care să fie echipat cu o baterie care să mă ducă aproape toată ziua. Sau macar opt ore pline. Un alt punct de interes a fost să găsesc în acest laptop, cu un design minimalist, dar aparte… să îmi placă atunci când îl pun pe masă și lucrez la el într-o cafenea. Și, totodată, să aibă un ecran Full HD IPS anti-glare care pe mine mă ajută. Nu îmi doream ceva cu touch screen pentru că am testat câteva modele și nu m-au impresionat. Mi se pare că aruncam banii aiurea pe ceva ce nu prea foloseam.

Nu aveam de gând nici să ocolesc specificațiile tehnice. Așa că, mă gândisem deja ce tip de procesor mă încântă, dar și cu ce placă grafică trebuia să fie echipat noul laptop.

Într-un final, am pus toate doleanțele mele într-un tabel și am trecut la partea finală. Le-am adăugat, pe rând, în filtrele magazinelor online de profil, iar rezultatele au început să apară. Am făcut o listă scurtă cu doar cinci produse și în final am ales unul singur. Și asta doar după ce m-am dus și l-am văzut/testat într-un magazin offline.

Și uite așa mi-am ales încă un partener de job, dar și în călătoriile mele. Îi zice Acer Swift 3 și vine cu specificații de top la un preț bun, aș putea zice.

Are o grosime de 17.95 mm și o greutate de 1.7 kg, exact ce aveam eu nevoie. Design-ul zvelt și ușor al lui Acer Swift 3 se distinge prin finisaje din aluminiu periat, lucru care îi conferă acestuia un aspect robust, dar și un sentiment plăcut la atingere. Acesta a fost un alt atuu al lui Acer în comparație cu alte modele de laptopuri pe care le-am testat câteva minute, dacă pot spune așa.

Vine echipat cu procesoare Intel Core din generația 7, dispune de placa grafică NVIDIA GeForce și, poate cel mai important lucru, oferă o durată de viață a bateriei de până la 10 ore. Exact ce îmi doream pentru a mă ajuta să duc la bun sfârșit sarcinile de pe parcursul unei zile întregi de muncă sau alergătură.

În plus, pe lângă durata lungă de viață a bateriei, noul Swift 3 cuprinde o serie de specificații indispensabile pentru a atinge productivitatea maximă, cum ar fi ecranul Full HD IPS anti-glare de 14” (există și varianta de 15.6”), HDD spațios de 1TB, 8GB RAM și tehnologie wireless 2×2 MIMO 802.11ac pentru conectivitate rapidă și stabilă.

Nu am stat prea mult pe gânduri nici atunci când am ales culoarea. Era deja setat și am ales un albastru metalic. Mi-a plăcut tastatura luminată, care se activează prin apsarea unui buton, dar am fost încântat și de faptul că Swift 3 vine echipat cu senzor de amprentă.

Sunetul este impecabil, iar jocurile devin cu adevărat palpitante chiar și pe ecranul laptopului. Pentru specialiștii în tehnologie sigur există și deficiențe ale acestui model, însă pentru ceea ce căutam eu este modelul perfect care s-a încadrat exact în standardele de preț/calitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: