Cum arată Bucureștiul tău colorat? Foto Cum arată Bucureștiul tău colorat? Foto
F64 împreună cu Asociația “Bucureștiul meu drag” și AME Design  te invită la expoziția de fotografie “Bucureștiul colorat”, care adună, la propriu, pe role... Cum arată Bucureștiul tău colorat? Foto

F64 împreună cu Asociația “Bucureștiul meu drag” și AME Design  te invită la expoziția de fotografie “Bucureștiul colorat”, care adună, la propriu, pe role de film cadre în care Capitala apare cu fața sa colorată, cu graffiti-urile și picturile sale murale pe lângă care s-ar putea să treci frecvent, dar pe care să nu le sesizezi.

Fotografiile vor fi expuse în magazinul F64 pe “role” de filme cu nouă poziții plus una dedicată portretului celui care le-a realizat. Vernisajul expoziției “Bucureștiul colorat” este pe 16 iunie, începând cu ora 18.30. Este a patra expoziție de acest fel pe care “Bucureștiul meu drag” o derulează, iar una dintre particularități este că la final autorii fotografiilor își vor lua “rolele” acasă. Cele mai neobișnuite locuri cu graffiti-uri, stencil-uri și mesaje au fost surprinse în imaginile prezentate la F64 de 40 de bucureșteni, iar Mirela Momanu este curatorul acestei expoziții.

“Orașul, în sine, este un loc standardizat, cartiere întregi seamănă între ele, blocurile aduc în «cuburi» într-un loc cât mai restrâns cât mai mulți locuitori, spre deosebire de case, iar străzile ghidează oamenii către punctele de interes. În tot acest plan premeditat, apar aceste desene pe ziduri, colorate sau monocrome, care întrerup tiparul și aduc un plus de umanitate orașului. Ne-am dorit să prezentăm această parte colorată a orașului, dar s-o facem prin ochii mai multor oameni, căci până la urmă Bucureștiul nu este al unui singur fotograf”, a declarat Andrei Bîrsan, președintele Asociației “Bucureștiul meu drag”.

“Cu toții ar trebui să descoperim farmecul unui loc, iar parte din farmecul Bucureștiului sunt zidurile sale gri îmbogățite cu tot felul de desene și frânturi de creativitate a unor artiști anonimi pentru noi toți ceilalți. Ne bucurăm că putem găzdui la F64 o astfel de expoziție foto, unde «colorăm» orașul și îl prezentăm oamenilor să vadă că mai există și altceva în București, nu doar monotonie. Mai mult, astfel de proiecte fotografice sunt un proces util și chiar necesar în documentarea orașului. Pe cât de interesante sunt aceste creații, pe atât de trecătoare sunt unele fie pentru că sunt ilegale, fie pentru că zidul pe care au fost expuse este renovat”, a declarat Ana Măreșescu, Events & Training Manager.

Expoziția de fotografie “Bucureștiul colorat” poate fi urmărită și pe Facebook aici.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: