Peste 20 de automobile au participat la ediția a XIII-a a raidului ”Cu zimbrul prin Carpați”, organizat în weekend-ul 3-6 iulie de Retromobil Club...
Cu zimbrul prin Carpati 5Peste 20 de automobile au participat la ediția a XIII-a a raidului ”Cu zimbrul prin Carpați”, organizat în weekend-ul 3-6 iulie de Retromobil Club România în Munții Buzăului.

Fanii vehiculelor istorice au parcurs o serie de trasee off road, ediția de anul acesta incluzând și trasee de drumeție.

La raid au participat 21 de echipaje, cel mai vechi automobil fiind fabricat în anul 1957. Pe lângă automobilele ARO M461 C și modelele anterioare, au participat ARO 241, Toyota Land Cruiser BJ 46 (cel mai “tânăr” participant al cursei) și Volvo TP21 (seniorul ediţiei din acest an).

”Am pus accent și pe latura culturală: în timpul expediției, participanții s-au oprit și în comuna Colți, având posibilitatea de a vizita Muzeul Chihlimbarului, schiturile rupestre și trovanții. Numărul mare de participanți demonstrează că, prin intermediul acestor evenimente, se formează o comunitate din ce în ce mai numeroasă”, a declarat Bogdan Coconoiu, Președintele Retromobil Club România.

Istoria raidului ”Cu zimbrul prin Carpați” a început în anul 2002. În ziua a treia a Raliului Carpați Retro 2002, la care au participat cinci automobile ARO M461, membrii secției R.C.R. ”ARO M461 România” au decis să renunțe la programul turistic programat și să efectueze o ascensiune montană pe drumuri forestiere. Așa a luat naștere evenimentul  ”Cu zimbrul prin Carpați”, inspirat de ascensiunile montane efectuate de M.S Regele Mihai cu decenii în urma la bordul celebrului său Willys.

Asociația națională a posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice, RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.), a luat ființă în primăvara anului 1998. 21 de pasionați de vehicule istorice s-au reunit la București și au hotărât fondarea unei asociații, care să fie organizată și să funcționeze dupa principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu. În prezent R.C.R. are 650 de membri din întreaga țară.

Cu zimbrul prin Carpati 4

Cu zimbrul prin Carpati 3

Cu zimbrul prin Carpati 2

Cu zimbrul prin Carpati 1

Cu zimbrul prin Carpati

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: