Cu Costa Venezia în Turcia și Grecia! Cu Costa Venezia în Turcia și Grecia!
A fost prima croazieră cu Costa Cruise și ne-a plăcut. Incep, astfel, acest text pentru ca a fost o experiență diferită față de ceea... Cu Costa Venezia în Turcia și Grecia!

A fost prima croazieră cu Costa Cruise și ne-a plăcut. Incep, astfel, acest text pentru ca a fost o experiență diferită față de ceea ce facem noi de obicei, dar pe care am repeta-o. Chiar si pe aceeasi ruta. Chiar și acum. De ce?

Sunt multe de văzut și de făcut în tot itinerariul pe care îl are Costa Venezia. Dar, totuși, să începem cu începutul. Istanbul. Vasul de croazieră Costa Venezia este ancorat în noul terminal al Galataport. Un loc de poveste, un loc cochet în care deja se simte aerul de vacanță. Nu îi lipsește nimic. Are zeci de magazine, restaurante și terase unde, în cele două zile cât se face îmbarcarea pe Costa, poți să testezi bucătăria locală sau să faci shopping și să te pregătești pentru cele 8 zile cât durează croaziera.

Și pentru că Istanbul este punctul de plecare, cei de la Costa Venezia nu se dezmint. Și organizează mai multe tururi ghidate. Traseele pot să difere în funcție de punctele de interes ale călătorilor. De la street food, la restaurante cochete, la artă, istorie și cultură. Nu lipsesc din programul Costa nici vizitele la celebrelor moschee, în marele Bazar, însă, ghidul te poate duce, contra cost, bineînțeles atât în locuri turistice cât și în altele mai puțin călcate de cei care nu cunosc orașul. Vă recomandăm înainte de a pleca pe mare să vă delectați cu baklava de la Hafiz Mustafa și, de ce nu, să luați la pachet. Merită!

Odată ce ați părăsit portul din Istanbul trebuie deja să vă gândiți ce veți face atunci când vasul va ancora în Izmir. Bineînțeles că există posibilitatea de a rămâne pe vas (și, slavă Domnului, aveți ce face), dar puteți, totodată, să vă rezervați un trip de câteva ore sau, de ce nu, de jumătate de zi. Noi am ales să ieșim un pic din oraș și am mizat pe un tur rural. O vizită la un muzeu al uleiului de măsline, cu shop propriu de unde ne-am aprovizionat cu bunătăți și pentru acasă. De aici, turul a continuat cu o plimbare printr-o cramă din apropiere unde am degustat 3 tipuri de vin local. Am avut timp apoi și pentru un scurt raid prin oraș și, gata, îmbarcarea.

Din Izmir, Costa Venezia merge către Bodrum. Un alt loc de poveste din Turcia. O zi în Bodrum înseamnă vizitarea ruinelor antice, cumpărăturile la bazar în căutarea de antichități și street food  gustos, dar și o plimbare în minunatul oraș vechi. Dar dacă este soare, nu trebuie să ratezi șansa de a te scufunda pe incredibila Coastă Turcoaz!

Citiți și:

6 avantaje pe care le ai atunci cand mergi în croazieră pe Costa Venezia

De data aceasta, am ales … o croazieră cu un velier super fain. Jumătate de zi, timp în care, ambarcațiunea oprește în locuri ascunse unde poți face baie și plajă nestingherit. Masa se ia tot pe vas și este inclusă în prețul excursiei. La întoarcerea la țărm nu rata o tură de port și dacă mai poți e musai să guști și o shaorma turcească.

Și pentru că zicala “Călătorului îi stă bine cu drumul” se potrivește perfect aici… spre seară plecăm din nou la drum. Destinația: insula Mykonos. Și aici lista cu propuneri de excursii a celor de la Costa Venezia este destul de vastă. O plimbare cu scuterul la plajele din Mykonos vă va permite să descoperiți cu ușurință frumusețea insulei. Vă puteți bucura și de un cocktail cu vedere la morile de vânt. pe scurt, un tur de insulă, o cină la apus și ați bifat și acest loc în care cu siguranță vă veți dori să reveniți și să stați un sejur întreg.

După o altă noapte pe vas, Costa Venezia ancorează din nou. De data aceasta casă pentru două zile: portul Pireus. De aici puteți să ajungeți în circa 30 minute în Atena, leagănul culturii grecești. Puteți vizita centrul vechi și nu uitați de Acropole. Înarmați cu răbdare și apă plată e musai să urcați și să descoperiți cultura greacă.

După ce ați vizitați reperele Atenei, trebuie să explorați cartierele orașului pentru a descoperi stilul de viață ale adevăratului atenian. Pe scurt, un tur ghidat de la Acropole la Stadionul Panathenaic și de la Monastiraki la cartierul Plaka.

Pe drumul de întoarcere către Istanbul Costa Venezia trece din nou prin locuri minunate. Locuri pe care le puteți admira de la bordul vasului de croazieră în timp ce luați prânzul sau în timp ce va delectați cu un cocktail sau o cafea.

PS. Am reușit să schțiăm 3 episoade din călătoria noastră pe Costa Venezia. Pentru a vedea cum arată vasul sau ce puteți face în această croazieră click pe link-ul de Youtube!

Ep. 1

 

Ep 2.

 

Ep 3.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: