Fundaţia UPS, care desfășoară cu sprijinul UPS, unul dintre cei mai mari jucători din logistică la nivel mondial, programe de responsabilitate socială și acțiuni...
UPSFundaţia UPS, care desfășoară cu sprijinul UPS, unul dintre cei mai mari jucători din logistică la nivel mondial, programe de responsabilitate socială și acțiuni filantropice, dă startul celei de-a 12-a ediţii anuale a „Lunii Voluntariatului Global” și se angajează să susțină în toată lumea programe desfășurate în domeniul silviculturii și inițiative pentru sprijinul dezvoltării comunităților.

În România, angajații UPS susțin anual inițiativele și filozofia companiei de a se implica responsabil în programe de sprijin destinate semenilor și mediului.

Aproximativ 400.000 de angajați UPS la nivel global vor contribui în luna octombrie cu 351.000 de ore de muncă voluntară în folosul comunității. Acestora li se alătură 65 de angajați UPS România, care donează 245 de ore de muncă voluntară.

CSR Trends: campanie de fundraising a Fundației Regina Maria pentru extinderea proiectului Policlinici Sociale

Inițiativa face parte din programul anual implementat de UPS „Luna Voluntariatului Global” și își propune o creștere cu 5% față de anul trecut a numărului de ore de muncă voluntară realizate în toată lumea de angajații UPS.

În acest an, sutele de mii de angajați ai UPS sprijină inițiative majore, un exemplu fiind silvicultura la nivel mondial prin colaborarea cu organizații precum Nature Conservancy și își propun să ajute la plantarea, protejarea și conservarea copacilor în SUA și nu numai. De asemenea, angajații donează timp și se implică într-o paletă extinsă de activități: oferă lecții de conducere în siguranță a autovehiculelor, ajută comunitățile locale devastate de dezastre și susțin în cadrul organizațiilor locale traininguri de dezvoltare educațională și de leadership.

CSR trends: pentru al 7-lea an, KFC şi World Vision România susţin elevii din mediul rural prin programul “Vreau în clasa a 9-a”. De ce?

Angajații UPS România sprijină Asociația „Ana și Copiii”

În 2014, angajații UPS România s-au implicat într-o serie de programe de responsabilitate socială și acțiuni de voluntariat, precum inițiativa „Mentor pentru o zi”. Activitatea de voluntariat care a implicat angajații UPS România s-a desfășurat pe 14 iunie și a pornit de la premisa că educația este cel mai important dar pe care adulții îl pot oferi copiilor. Această acțiune a fost organizată în parteneriat cu Asociația „Ana și Copiii” și a avut ca scop inițierea copiilor în arta bunelor maniere. De asemenea, voluntarii UPS România i-au ajutat pe copiii incluși în program să învețe să citească o hartă și le-au predat noțiuni de bază pentru orientarea în spațiu.

UPS România, prin intermediul Fundației UPS, a oferit în 2014 și un cec în valoare de 25.000 de dolari Asociației „Ana și Copiii.” Grantul a avut ca scop achiziționarea unui teren pe care să fie construit un centru de zi care să servească drept after-school pentru acei copii ce prezintă un risc crescut de abandon școlar. Asociația „Ana și Copiii” beneficiază anual de acțiuni de voluntariat desfășurate de angajații UPS România.

Prin acțiunile de muncă în folosul comunității, angajații UPS România participă anual la realizarea targetului global al companiei de a contribui cu 20 de milioane de ore de muncă voluntară, până la finalul anului 2020. Acest target a fost setat și anunțat în iunie 2014 de către David Abney, CEO UPS.

Eforturile susținute și implicarea simultană a angajaților UPS din întreaga lume în luna octombrie contribuie semnificativ la realizarea obiectivului propus.

„Prin natura activității noastre de zi cu zi, angajații UPS intră în contact direct cu sute de milioane de oameni în toată lumea,” declară Eduardo Martinez, președintele Fundației UPS. „UPS se angajează să îi sprijine constant pe aceștia și suntem deosebit de încântați să desemnăm octombrie drept luna în care punem cel mai mare accent pe voluntariat cu scopul de a contribui la o lumea mai bună în comunități sustenabile.”

În „Luna Voluntariatului Global” din 2014, angajații UPS din întreaga lume vor voluntaria în cadrul evenimentelor regionale.

Alte programe susținute de UPS în România și  în Europa:

•           Parteneriatul cu Asociația „Sfântul Stelian” pentru a ajuta la îngrijirea casei de copii din Greaca, județul Giurgiu, România. Această Asociație va putea să aplice pentru un grant oferit de Fundația UPS.

•           Parteneriatul cu banca de alimente „Lions Club” din Bruxelles, Belgia, pentru a le oferi mâncare oamenilor fără adăpost.

•           Hrănirea și îngrijirea animalelor din adăpostul Tuzla Hayvan Barinagi din Istanbul, Turcia.

•           Organizarea de activități de strângere de fonduri pentru persoanele în vârstă din Bergamo, Italia, în parteneriat cu Universiis.

Începând din 2011, UPS a contribuit la nivel global cu peste 5,5 milioane de ore de muncă de voluntariat. Implicarea angajaților în acțiunile derulate în „Luna Voluntariatului Global” va susține compania să își atingă targetul propus de 20 de milioane de ore de muncă de voluntariat în proiecte globale din comunitățile în care trăiesc și lucrează angajații UPS.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: