Cristian Mungiu și Steven Spielberg, în juriul Festivalului de la Cannes Cristian Mungiu și Steven Spielberg, în juriul Festivalului de la Cannes
Cristian Mungiu a fost chemat să facă parte din juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea... Cristian Mungiu și Steven Spielberg, în juriul Festivalului de la Cannes
-Cristian Mungiu a fost chemat să facă parte din juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 15 – 26 mai 2013. Competiția va fi prezidată, anul acesta, de regizorul şi producătorul Steven Spielberg, potrivit organizatorilor.

Din juriul competiţiei mai fac parte, în afară de Mungiu și Spielberg, patru femei şi patru bărbaţi. De remarcat regizorul taiwanez Ang Lee, actriţa australiană Nicole Kidman şi actorul austriac Christoph Waltz.

Cristian Mungiu a câştigat trofeul Palme d’Or de la Cannes în 2007, cu filmul “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. In 2012, filmul “După dealuri”, de Cristian Mungiu, a înregistrat o dublă victorie la Cannes: premiul pentru scenariu, obţinut de Mungiu, şi premiul pentru interpretare feminină, acordat actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: