Creșteri în asigurările corporate, pe fondul revigorării economiei: CertAsig, peste 5.000 de clienți Creșteri în asigurările corporate, pe fondul revigorării economiei: CertAsig, peste 5.000 de clienți
CertAsig, o companie de asigurări independentă cu sediul în România și operațiuni în România, Turcia și Bulgaria, a crescut cu 42% în primul trimestru... Creșteri în asigurările corporate, pe fondul revigorării economiei: CertAsig, peste 5.000 de clienți

CertAsig, o companie de asigurări independentă cu sediul în România și operațiuni în România, Turcia și Bulgaria, a crescut cu 42% în primul trimestru din 2015, ajungând la prime totale subscrise de 3,5 milioane de euro, față de 2,5 milioane de euro în aceeași perioadă a anului 2014.

Strategia companiei este de a se adresa exclusiv segmentului corporate, dezvoltând produse de asigurări specializate pentru companii din diverse industrii și domenii de activitate.

Deși este un jucător relativ mic pe lângă companiile de asigurări de retail, care au mari dificultăți în a fi profitabile, CertAsig și-a consolidat o poziție de expert în asigurările dedicate companiilor, în cazul cărora asigurarea nu este doar un element impus de lege (cum sunt, de exemplu, asigurările personale de mașini sau locuințe), ci un factor important pentru protejarea si dezvoltarea afacerilor.

Trends: 6 intrebari importante in selectia brokerului de asigurare

În primul trimestru 2015, 62% din primele brute subscrise de CertAsig au fost generate în unele din clasele de asigurări cele mai solicitante din punct de vedere ”tehnic”, în care compania excelează : asigurări de garanții, de cargo și bunuri în tranzit, asigurări de bunuri și cele adresate domeniilor inginerești, precum și răspunderi generale.

“Pe măsură ce economia se revigorează, rezultatele noastre reflecta creșterea economică în România, precum și în Turcia și Bulgaria”, spune James Grindley, CEO CertAsig.

“În primul trimestru, am asigurat diverse proiecte de anvergură în construcții și infrastructură, cum ar fi autostrăzi (de exemplu Sebeș-Turda), proiecte de reabilitare CET, parcuri foto-voltaice și eoliene cu capacități instalate de peste 80kw. Pentru aceste proiecte am oferit asigurări de clădiri, precum și răspunderi generale și garanții contractuale”.

CertAsig este în prezent al doilea jucator ca mărime în Romania pe segmentul asigurărilor de garanții,  o nișă specializată care include riscurile contractuale dintre companii furnizoare și companii sau instituții beneficiare. Subscrierea acestor riscuri necesită expertiză și competențe specializate.

Care sunt principalele trenduri pe piața asigurărilor în 2015

“Garanțiile contractuale (cum ar fi cele de participare la licitații, de bună execuție, de mentenanță, pentru rețineri și de bună conduită) și răspunderile generale  sunt arii în care am construit pas cu pas, de-a lungul anilor, o bază solidă de cunoștințe și competențe,  aplicate în domenii de activitate diverse, cu riscuri si modele de business specifice. Pentru aceste companii și proiectele lor, asigurările nu reprezintă doar o obligație legală, ci și un factor extrem de important în stabilitatea afacerii, în managementul riscurilor și in planurile de management de criză. Mulți din clienții noștri activează în construcții, în transporturi, logistică, din ce în ce mai mulți în IT”, declară Grindley.

Dn punct de vedere geografic, România este cea mai importantă piață pentru CertAsig, generând peste 60% din afacerile companiei, în timp ce Turcia a generat 35% din primele totale subscrise. Bulgaria, unde compania a început să activeze în 2013 și a deschis o sucursală în 2014, se află încă în etapa de cunoaștere și penetrare a pieței și a generat un procent mai mic, dar în  creștere, în volumul de afaceri al CertAsig.

Compania a achitat daune de 1,4 milioane de euro

În primul trimestru 2015, CertAsig a achitat daune în valoare de 1,4 milioane de euro, bazându-se pe una din cele mai rapide proceduri de procesare a dosarelor de daune. Printre cele mai mari daune achitate de asigurator a fost o daună de 800.000 de euro pentru o garanție de bună execuție a unei lucrări de recondiționare la o fabrică localizată în Transilvania, precum și o daună de 400.000 de euro pentru o poliță de asigurare maritimă a unei nave scufundate.

 “În esență, asigurarea este promisiunea că, în cazul în care apare o pagubă, se va achita acea daună. Suntem mândri de promptitudinea și corectitudinea noastra în achitarea daunelor, iar brokerii și clienții lor știu asta, acesta fiind de altfel unul din principalele noastre atu-uri în piață”, spune James Grindley.

Tratate de reasigurare cu cei mai prestigioși reasiguratori internaționali

Portofoliul CertAsig este susținut de tratate de reasigurare subscrise cu unii din cei mai puternici reasiguratori internaționali, printre care Swisss Re, Hannover Re, Partner Re și Sindicatele Lloyd’s. “Pe lângă siguranța financiară, reasiguratorii noștri ne aduc și cunostinte tehnice și experiență în dezvoltarea produselor de asigurări specializate”, precizează oficialul CertAsig.

CertAsig este o companie de asigurări românească, al cărei acţionar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii cu sediul în Luxemburg, prezent în România, Polonia, Slovacia, Turcia și Cehia. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (EBRD) şi Fondul European de Investiţii (EIF).

CertAsig s-a dezvoltat dintr-o companie mică, locală, cu prime subscrise de doar 0.6 milioane euro în 2007, într-o companie de asigurări solidă, cu o prezență puternică în România, Bulgaria și Turcia.  In 2014, compania a avut subscrieri totale de 13 milioane de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: