Wienerberger AG, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, a anunțat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de...
wienerbergerWienerberger AG, cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial, a anunțat pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro, în creștere cu 13 procente comparativ cu anul trecut. De asemenea, EBITDA a crescut cu 9%, ajungând la cifra de 266 milioane de euro.

Această creştere puternică a fost realizată în pofida unui mediu de piaţă în continuare dificil. În Europa, rezultatele au fost influenţate negativ de condiţiile meteo neobişnuit de nefavorabile în primele şase luni ale anului, dar şi de performanţa în general slabă a industriei construcţiilor pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, Wienerberger a generat o creştere puternică a cifrei de afaceri şi a câştigurilor în 2013.

“2013 a fost un an de succes pentru Grupul Wienerberger. Pe lângă evoluţia puternică a câştigurilor într-un mediu de piaţă dificil, ne-am îndeplinit toate obiectivele operaţionale şi financiare deosebit de ambiţioase pe care ni le-am stabilit. Ne-am extins, de asemenea, pe pieţele din mai multe ţări. Măsurile de restructurare lansate în 2012 au fost implementate conform planului în ultimul an, iar datoria netă s-a redus substanţial, datorită disciplinei financiare stricte şi managementului riguros al capitalului circulant. Raportul dintre datoria netă şi EBITDA operaţional a egalat doi ani la sfârşitul lui 2013, în mod clar sub ţinta noastră internă de doi ani şi jumătate. Chiar dacă rezultatul net indică o mică pierdere de € 8 milioane, am demonstrat încă o dată că modelul nostru de afaceri este unul puternic, prin generarea unui flux de numerar de € 93 milioane anul trecut”, a comentat Heimo Scheuch, Chief Executive Officer al Wienerberger AG, cu privire la rezultatele din 2013.

corneliu_fecioru_wienerberger“În România, cifra de afaceri și câștigurile s-au îmbunătățit în 2013. Și în acest an suntem optimiști în aceea ce privește menținerea tendinței de stabilizare a pieței. Performanțele pe piața din România sunt obținute datorită combinației între expertiza grupului Wienerberger, competențele și pasiunea angajaților români. Wienerberger, prin produsele și proiectele sale, susține locuirea de calitate la prețuri accesibile, iar toate eforturile companiei rămân orientate în această direcție”

Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing

Tendinţele înregistrate în trimestrul 3 al anului au continuat şi în ultimul trimestru din 2013. Cifra de afaceri s-a ridicat la € 628,7 milioane şi a crescut cu 3% faţă de trimestrul 3 al anului anterior. EBITDA operaţional a crescut semnificativ, cu 27% faţă de ultimele trei luni ale lui 2012, până la € 56 milioane în ultimul trimestru din 2013.

„Ne propunem să atingem o creştere substanţială a cifrei de afaceri şi câştigurilor la nivelul întregului an, precum şi să revenim pe profit. Mă aştept la un EBITDA operaţional de aprox. € 300 milioane în 2014. Piaţa construcţiilor rezidenţiale noi din Europa ar trebui să se stabilizeze sau chiar să crească uşor, iar tendinţa pozitivă din SUA ar trebui să continue.(…) Pentru 2014 am stabilit un buget de € 125 milioane pentru cheltuielile de investiţii obişnuite, care includ operaţiunile de mentenanţă şi îmbunătăţirile tehnologice”, a adăugat Heimo Scheuch.

La nivel operaţional, Wienerberger intenţionează să se concentreze pe creşterea organică şi în următorii ani. Grupul îşi propune să îşi valorifice capacitatea de inovaţie, soluţiile premium în ceea ce priveşte sistemele şi materialele de construcţii şi furnizarea de servicii integrate pentru a genera creştere şi pentru a-şi extinde poziţia pe piaţă. Wienerberger lucrează în permanenţă la dezvoltarea de noi soluţii pentru a le oferi clienţilor săi condiţii de viaţă confortabile şi eficiente din punct de vedere energetic, precum şi siguranţă în aprovizionarea cu apă, electricitate şi gaz.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: