Cred că e momentul să schimb “Rețeaua”! Cred că e momentul să schimb “Rețeaua”!
Au trecut ceva ani de când am luat la rând ofertele marilor companii care pun pe piață servicii de internet fix, cablu TV și... Cred că e momentul să schimb “Rețeaua”!

Au trecut ceva ani de când am luat la rând ofertele marilor companii care pun pe piață servicii de internet fix, cablu TV și telefonie mobilă din România și m-am oprit într-un final la una. Nu cred nici acum că am făcut cea mai bună alegere și am ales atunci… prețul cel mai mic. În timp, am simțit pe propria piele că nu am fost prea inspirat, dar mi-am zis mereu că … și dincolo e la fel. Dar poate că nu e! Și, uite că, pe rând, unele companii se reinventează, inovează și aduc servicii tot mai bune. Iar, de curând, Orange România a anunțat finalizarea tranziției Orange Romania Communications către brandul Orange și o oferta comună de servicii fix-mobil. Asta, după ce, pe 30 septembrie 2021, Orange a finalizat achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications, redenumită Orange Romania Communications. La o primă vedere… arată foarte bine!

Revenind… am întâmpinat cele mai multe probleme în ceea ce privește telefonia mobilă în ultimii ani și mereu am zis că trebuie să mă portez. Am tot amânat, dar nervii tocați în momentele în care râmâi fără internet sau chiar fără rețea la telefon m-au obligat să fac acest pas. Așa că a venit momentul … să schimb rețeaua. Și nu numai. Am urmărit ofertele din piață, am analizat sfaturile prietenilor, am observat în lista companiilor ce m-ar avantaja și cred că am ales. De data aceasta, Orange! De ce? Simplu.

Au cea mai buna acoperire: reteaua Orange 4G este disponibilă pentru 98,31% din populație, în timp ce rețeaua 4G+ s-a extins în 1637 localități pe parcursul anului 2021. De asemenea, rețeaua 5G este disponibila în 17 orașe (aproape dublu fata de concurentii directi), iar capitala se bucură de acoperire in proportie de 100%.

Totodată, conform măsuratorilor realizate de multipli auditori independenți, precum Ookla, Systemics-PAB, LCC International, dar și autoritatea națională ANCOM prin Netograf.ro, clienții Orange se bucură de cele mai bune viteze din România, pentru internetul fix și mobil, de cea mai bună acoperire mobilă și de cele mai bune viteze 5G. Iar, la acestea se adaugă acum și infrastructura fixă a Orange Romania Communications, care va oferi unui număr și mai mare de clienți acces la serviciile Orange.

Însă,  pentru mine este esențial să am și minute internaționale și internet pe mobil pentru călătoriile lunare pe care le facem în cadrul proiectului Travel Trends by Mihaela & Marian Craciun. Așa că, aici mă regăsesc, iar prin Smart Plus 15, cu doar 15 euro/lună (12 euro/lună ofertă online) beneficiezi de un abonament 5G cu internet nelimitat și 10.08 GB limita in roming SEE. Minute nelimitate și SMS naționale și in roaming SEE.

Ai acces la canale TV, dar și 600 de minute internaționale. Există, totodată, și pachete mult mai ofertante. Spre exemplu, tot la Orange găsești o ofertă cu internet, minute și sms –uri chiar și în țări precum Australia, China, Elveția, Israel, Moldova, SUA, Thailanda și Turcia.

În plus, am mai observat că noua lor ofertă lor aduce, în premieră la nivel național, un pachet care include Fibra 2000 cu viteze de până la 1.8 Gbps și router Wi-Fi 6 inclus, servicii mobile în rețeaua #1, Orange, și TV cu un conținut variat ce cuprinde noile canale Orange Sport și opțiunea HBO & HBO Max inclusă 12 luni.

Pe scurt, din ce am citit eu, pentru clienții existenți ai uneia dintre cele două companii, pachetele de fibră-TV sau de servicii mobile pornesc de la 8 euro. De asemenea, clienții loiali primesc până la 10 euro reducere pentru fiecare an de vechime în rețeaua Orange sau Orange Romania Communications, la achiziționarea de dispozitive. Astfel, la formarea unui pachet convergent cu servicii fix-mobil, se poate achiziționa și un televizor Samsung Smart TV 108 cm la prețul promoțional de 129 de euro, cu discount maxim de loialitate. Cool, nu?

În același timp, dacă ești client nou poți alege un pachet cu servicii de internet prin fibră și TV de la 10 euro sau un pachet cu fibră-TV-mobil de la 16 euro. La o scurtă analiză, în alte rețele prețurile pentru aproximativ aceleși servicii pornesc de la 20 de euro în sus.

Totodată, puteți să observați și voi în oferta lor că pachetele Orange Love aduc, pe o singură factură, toate serviciile de care ai nevoie: voce mobilă, cel mai rapid internet fix prin fibră și televiziune prin cablu. Astfel, spre exemplu, pachetul Fibra 2000 și TV Esențial oferă, printre altele, 1800 Mbps / 940 Mbps viteză maximă de download/upload ( de menționat că este cea mai mare viteză disponibilă în România, la nivel național), 130 de canale TV din care 38 HD, HBO și HBO Max 12 luni cadou. Primești în plus: Internet Box Wi-Fi 6 inclus, primul receiver/CAM CI+ inclus, dar și instalare gratuită.

Tot în ofertă, pentru pasionații de sport, grilele TV Orange și Orange Romania Communications includ și programele sportive Orange Sport 1, 2, 3 și 4. Astfel, puteți urmări pe smart TV, telefon sau tabletă cele mai importante emisiuni și competiții sportive de fotbal (UEFA Champions League, Liga 1, Liga 2 și Cupa României, La Liga și Serie A), baschet (NBA), handbal (EHF Champions League, European Cup feminin și masculin), rugby (6 Nations) și Formula 1.

Avantaje (pentru mine):

  • Orange România a fost desemnată rețeaua cu cea mai mare acoperire mobilă conform analizei Ookla® a rezultatelor Speedtest Intelligence® pentru Q3–Q4 2021.
  • 08 GB in roming SEE la abonamentul ales și reducere prin achiziția online
  • Viteza de 1.8 Gbps este disponibilă la nivel național, astfel utilizatorii din întreaga țară pot avea acces la această viteză folosind un router Wi-Fi 6 inclus în pachet. Este cea mai mare viteză disponibilă în România, la nivel național.
  • Canale sport dedicate și acces gratuit timp de 12 luni la HBO și HBO Max

Dezavantaje:

  • Urmează să vedem!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: