Copiii învață să codeze la MegaDojo Timișoara. Se caută instructori! Copiii învață să codeze la MegaDojo Timișoara. Se caută instructori!
Peste 500 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7-17 ani sunt așteptați la MegaDojo Timișoara, cel mai mare eveniment de educație informală... Copiii învață să codeze la MegaDojo Timișoara. Se caută instructori!

Peste 500 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7-17 ani sunt așteptați la MegaDojo Timișoara, cel mai mare eveniment de educație informală în domeniul programării care va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, la Restaurant Universitar Politehnica Timișoara.

MegaDojo este o inițiativă pornită de către CoderDojo Timișoara prin cele 13 centre de educație informală în programare, în colaborare cu Asociația BanatIT și împreună cu programul Timișoara – Capitala Tineretului din România (TCTR), cuprinzând diverse activități cu scopul de a încuraja performanța, colaborarea și creativitatea participanților.

Participarea este gratuită, iar  înscrierea voluntarilor se face pe pagina https://megadojotimisoara2016.eventbrite.com/.

În Timișoara activează 13 centre de educație informală în domeniul programării care organizează, în fiecare sâmbătă, cursuri gratuite orientate pe diverse tehnologii de viitor. Acesta este primul eveniment de anvergură din România implementat de către centrele CoderDojo din zona metropolitană Timișoara.

Organizatorii MegaDojo Timișoara sunt în căutare de 100 de specialiști și practicanți de tehnologii IT care să mentoreze participanții pe parcursul evenimentului. Printre tehnologiile dezvoltate în cadrul acestui eveniment se numără: Scratch, Tehnologii Web, Algoritmică (Java, C, C++, C#, Python, Ruby), Design/Procesare Imagine, Game Development și Hardware (Arduino, RaspberryPi, Robotică).

Programul MegaDojo cuprinde activități dintre cele mai diverse, printre care amintim: ateliere de programare, workshop-uri, concursuri supriză și prezentări de proiecte de tehnologie. De asemenea, MegaDojo va include și activități orientate către promovarea TCTR către publicul larg precum competiții de proiecte web, jocuri și design.

CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară.

În Zona Metropolitană Timişoara, CoderDojo se desfăşoară în 13 locații din Timişoara, Dumbrăviţa, Moşniţa-Noua, Giroc şi Săcălaz, unde organizatorii asigură condițiile propice pentru ca, săptămânal, aproape 350 de copii să învețe programare.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: