Copiii ACORNS au strâns bani pentru comunitățile din Nepal într-un proiect inițiat de Alex Găvan Copiii ACORNS au strâns bani pentru comunitățile din Nepal într-un proiect inițiat de Alex Găvan
Peste 80 de copii din cadrul grădiniței și creșei ACORNS au reușit să sensibilizeze părinții, educatorii, prietenii și membrii comunității să participe la campania... Copiii ACORNS au strâns bani pentru comunitățile din Nepal într-un proiect inițiat de Alex Găvan

Peste 80 de copii din cadrul grădiniței și creșei ACORNS au reușit să sensibilizeze părinții, educatorii, prietenii și membrii comunității să participe la campania de strângere de fonduri ”Împreună pentru copiii din Nepal”.

Astfel, în cadrul unui eveniment cu specific britanic organizat chiar în curtea grădiniței (Great British Garden Party), copiii ACORNS au strâns 5.000 de lei, bani care vor ajunge în Nepal prin intermediul proiectului „Bucurie pentru Nepal” („Joy for Nepal”) inițiat de  alpinistul de altitudine Alex Găvan.

Banii au fost colectați din vânzarea obiectelor realizate de copiii Acorns, a biletelor de intrare la eveniment, a unei tombole și a diverselor activități din cadrul evenimentului.  De asemenea, participanții au licitat pentru două tricouri aparținând căpitanului echipei de handbal Dinamo și căpitanului echipei de baschet Steaua.

acorns nepal1

”În Acorns susținem nevoile copiilor aflați în dificultate, iar anul acesta ne-am alăturat cu bucurie inițiativei lui Alex Găvan de a sprijini comunitățile izolate din Nepal. Impresionați de povestea micuților nepalezi, copiii Acorns au fost foarte implicați în realizarea obiectelor puse spre vânzare și sunt foarte mândri că pot ajuta la reconstrucția școlilor din Nepal”, declară Valentina Secară,  manager general ACORNS Nursery.

ACORNS a lansat în urmă cu două săptămâni campania de strângere de fonduri ”Împreună pentru copiii din Nepal”, cu scopul de a sprijini proiectul ”Bucurie pentru Nepal” inițiat de Alex Găvan (http://alexgavan.ro/nepal/)  de ajutorare a comunităților izolate din Nepal afectate de cutremur. Campania de strângere de fonduri continuă, iar cei care doresc pot contribui prin următoarele modalități: SMS în valoare de 2 Euro, trimis la numărul 8826 ; plata cu cardul direct pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal; sponsorizări pe bază de contract; redirecționarea a 2% din impozit. Donațiile pot fi făcute atât din țară, cât și din străinătate.

Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a fost lansată pe 19 mai 2015. Durata  campaniei este de 7 săptămâni și 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această țară, pe 25 aprilie 2015, când Alex se afla în Tabăra de Baze de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediției sale pentru a urca vârful Lhotse (8516m).

Toți banii strânși prin campanie vor ajunge la oamenii nevoiași, din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstrucție gestionate de organizația Kharuna-Shechen, fondată de reputatul autor Matthieu Ricard. Vor fi finanțate activități de reconstrucție în comunitățile izolate și afectate de cutremur, precum refacerea de școli, dispensare, surse de apă potabilă. De asemenea, vor fi susținute crearea de rețele locale și dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care să poată prelua și duce mai departe activitatea de reconstrucție, împiedicând astfel apariția unei dependențe de asistența externă. În funcție de nevoi, până la 25% din fonduri pot finanța intervenții de urgență.

Fondurile nu vor merge către cheltuieli administrative, deoarece campania de strângere de fonduri este derulată pro-bono, cu implicarea unor persoane și a unor companii din România care au vrut să contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finanțator propriu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: