Consumul energetic – un criteriu esențial pentru alegerea aparatului de aer condiționat Consumul energetic – un criteriu esențial pentru alegerea aparatului de aer condiționat
Zilele toride de vară sunt din ce în ce mai greu de suportat în marile orașe. Iar, pentru că lucrăm destul de mult și... Consumul energetic – un criteriu esențial pentru alegerea aparatului de aer condiționat

Zilele toride de vară sunt din ce în ce mai greu de suportat în marile orașe. Iar, pentru că lucrăm destul de mult și de acasă, confortul termic este esențial pentru a putea realiza toate activitățile zilnice. Ca în fiecare an, am stat de vorbă despre noutățile acestui sezon cu specialiștii Avi Compact, cel mai important distribuitor Daikin în România. Ce am aflat?

Avi Compact estimează că pentru aparatele de aer condiționat cea mai mare cerere va veni de la cei care decid să schimbe aparatele, din cauza uzurii și a consumului mare de energie. Segmentul de locuințe noi este în scădere, comparativ cu anul trecut.

Conform datelor furnizate de ei, peste 35% din locuințele din orașele mari au cel puțin un aparat de aer condiționat. În orașele mici procentul este sub 10%. Cele mai bune piețe locale sunt București și Constanța.

Din cauza scumpirii utilităților, eficiența energetică este în acest an cel mai important criteriu pentru achiziție. Din același motiv, cele mai bine vâdute echipamente de climatizare în 2022 sunt cele care pot asigura atât răcirea, cât și încălzirea unei locuințe.

Am stat de vorbă cu Marian Pandele, Director Executiv Avi Compact, care ne-a oferit cîteva sfaturi pentru folosirea eficientă a aparatului de aer condiționat, astfel încât factura de energie să nu aibă o valorea foarte mare:

  • Mentananța este cel mai important lucru. Recomandarea este să fie făcută înainte de începerea sezonului cald. Astfel, consumul poate scădea cu până la 30%.
  • Curățarea filtrelor lavabile la intervale regulate (2-3 săptămâni)
  • Atunci când ferestrele sau ușile sunt deschise nu se utilizează aparatul
  • Temperatura interioară să fie cu maxim 10 grade Celsius mai mică decat temperatura exterioară, pentru a nu resimți șocul termic atunci când când ieșim din încăpere.
  • Folosirea comenzilor prin wi-fi pentru a utiliza climatizarea doar atunci cand este nevoie.
  • Înlocuirea aparatelor de climatizare vechi, pentru a reduce consumul cu 30-35%.

Totodată, am admirat și aparatele din gama premium Daikin. Am aflat că unitatea interioară Emura este disponibilă în varianta alb sau negru mat, dar și gri lucios.

Cu ajutorul tehnologiei Flash Steamer și a filtrelor din titan și argint aparatul garantează un aer lipsit de virusuri, alergeni și mirosuri, dar și performanțe ridicate și un nivel scăzut de zgomot.

Pentru mai multe detalii despre aparatele de aer condiționat de la Daikin sau mentenanța lor te invit la show-room-ul Avi Compact sau pe www.avicompact.ro!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: