Constantin Stanciu, UPGRADER: circa 80% din initiativele romanilor, care ar fi putut sa aduca un impact foarte important in societate, esueaza Constantin Stanciu, UPGRADER: circa 80% din initiativele romanilor, care ar fi putut sa aduca un impact foarte important in societate, esueaza
Doi tineri cu experienta in marketing, digital si antreprenoriat isi doresc sa ajute la dezvoltarea ecosistemului startup-urilor romanesti, fie ele din domeniul tehnologiei, agriculturii... Constantin Stanciu, UPGRADER: circa 80% din initiativele romanilor, care ar fi putut sa aduca un impact foarte important in societate, esueaza

Doi tineri cu experienta in marketing, digital si antreprenoriat isi doresc sa ajute la dezvoltarea ecosistemului startup-urilor romanesti, fie ele din domeniul tehnologiei, agriculturii sau al industriilor creative. Totul pentru ca au incredere ca oamenii cu initiativa, ce pot aduce o schimbare in economia tarii noastre, trebuie incurajati sa reuseasca si sa sporeasca acea rata de succes estimata la doar 20%.

Constantin Stanciu si Valentin Ion au pus bazele programului UPGRADER, prin care doresc sa le ofere tinerilor toate uneltele necesare dezvoltarii unei afaceri solide, prima editie urmand sa aiba loc intre 20 februarie si 30 martie 2016.

In timpul celor 6 saptamani, antreprenorii vor beneficia de 8 workshop-uri, organizate in noul hub We Love Digital Unirii, mentorat 1 la 1 oferit de catre antreprenori cu experienta, o serie de sedinte de life coaching 1 la 1, conexiuni cu investitori, un concurs de pitching si posibilitatea de a castiga premii in valoare de mii de euro pentru startup-ul lor.

Am stat de vorba cu Constantin Stanciu dorind sa aflam mai multe despre ajutorul pe care vrea sa il ofere aceasta “scoala de antreprenori”, modalitatea de desfasurare a programului, dar si despre modul in care va evolua comunitatea UPGRADER.

TheTrends.ro: Povestiti-ne putin despre voi.

Constantin Stanciu (foto): La baza suntem 2 fondatori, suntem un mix de business developer cu tehnic. Fiecare avem experienta profesionala de 10 ani, timp in care am fost implicati in mai multe proiecte din segmentele software, marketing, telecomunicatii si digital.

Iar in ultimii 3 ani, am fost  implicati amandoi in organizarea a o serie de proiecte pentru mediul antreprenorial, in cadrul ONG-ului  JCI Bucuresti.

Dar noi suntem o mica parte din ceea ce reprezinta UPGRADER, alaturi de noi avem traineri, mentori si o serie de companii si publicatii care au rezonat cu misiunea noastra si au fost foarte deschise sa se implice in sustinerea tinerilor antreprenori.  constantin stanciu

TheTrends.ro: Cum v-a venit ideea realizarii programului, cat timp a trecut de la idee la implementarea sa?

C.S: Prima scanteie cred ca a aparut si a ramas acolo undeva pentru momentul potrivit, de pe vremea emisiunii Arena Leilor, existand pasiunea pentru antreprenoriat. Insa a inceput sa se cristalizeze in urma cu un an, observand trendul de dezvoltare a ecosistemului startup-urilor romanesti si faptul ca tineri antreprenori au nevoie de suport pentru a atinge potentialul initiativelor pe care le lanseaza.

Rata de succes este estimata la 10-20%, asta inseamna ca aproximativ 80% din initiativele romanilor, care ar fi putut sa aduca un impact foarte important in societate, esueaza. Oameni cu un mare potential, oameni cu initiativa, exact acei oameni care au puterea sa aduca o schimbare.

Avand  know how si resursele necesare pentru a incepe, ne-am hotarat sa lansam o initiativa prin care sa crestem procentul celor care reusesc.

TheTrends.ro: Spuneti-ne, pe scurt, care este scopul programului si cui se adreseaza.

C.S: Unicul scop al programului UPGRADER este sa ajute startup-urile sa atinga un nou nivel. Tot ceea ce facem porneste de aici si stim ca daca vom face acest lucru bine restul vor veni de la sine. Plecand de la acest scop am inceput sa cream un program in jurul nevoilor unui startup, care sa-i poata oferi suport pe mai multe planuri: pregatire antreprenoriala, servicii B2B pentru startup-ul sau, conexiuni de business si investitii.

UPGRADER este dedicat antreprenorilor care detin un startup sau celor care au o idee pe care sunt pregatiti sa o lanseze. Si cand spunem startup, poate fi si o afacere de 3 ani, depinde de nivelul la care a ajuns. In acelasi timp trebuie sa fie dispusi sa munceasca pentru startup-ul lor in timpul celor 6 saptamani, deoarece ne vom axa foarte mult pe practica si ii asteapta multi oameni pregatiti sa le ofere suport.

UPGRADER startup businessTheTrends.ro: Care sunt costurile intrarii in program? Vor fi mereu aceleasi?

C.S: Costul porneste de la 400 euro, la care avem o serie de discounturi functie de early bird. Am reusit sa cream un pachet de servicii la un pret foarte bun, pe care daca un startup le-ar fi accesat separat ar fi trebuit sa plateasca cu mult mai mult si nu ar putea avea acelasi efect cum il are un program integrat.

TheTrends.ro: Ce beneficii vor avea antreprenorii care trec prin Upgrader? 

C.S: Pe scurt vor avea acces la 9 training-uri, axate pe principalele zone ale unei afaceri, life coaching, mentorat 1 la 1 cu un antreprenor cu experienta, participarea la o competitie de pitching, unde vor avea ocazia sa obtina finantare de la investitorii prezenti in sala, posibilitatea de a castiga o serie de servicii B2B, in valoare de peste 10.000 de euro si networking cu zeci de oameni din mediul business.

Toti trainerii, mentorii si coachii au experienta in business de peste 15 ani si fac parte din liderii industriilor in care activeaza.

Toate acestea credem ca pot reprezenta pentru un antreprenor o experienta care poate sa-i schimbe viata.

TheTrends.ro: Ce beneficii vor avea dupa terminarea programului? Va mai fi o perioada de monitorizare din partea voastra sau a mentorilor?

C.S: Ne dorim sa pastram legatura cu toti alumni si sa crestem impreuna pe termen lung.

Cei din prima editie vor avea posibilitatea sa devina mentori pentru cei din editiile urmatoare, toti alumni vor fi prezentati pe site-ul proiectului si vor avea posibilitatea sa interactioneze si sa faca schimb de know how. Ii vom invita constant la evenimentele UPGRADER si vor beneficia de conditii speciale de acces si de suportul partenerilor. startup

Legat de sustinerea mentorilor, depinde de ei, exista posibilitatea ca cei 2 sa gaseasca puncte comune si sa seteze parteneriate pe termen lung. Noi le facilitam contactul cu foarte multi oameni importanti din mediul business, insa ei trebuie sa profite de fiecare oportunitate.

TheTrends.ro: Veti lua si o cota din business-ul antreprenorilor?

C.S: Nu solicitam o cota parte din business, exista doar acel fee de inscriere in acest format de program.  Reprezinta intradevar o directie care ar putea ajuta un anumit segment de startup-uri, insa asta este un pas care are nevoie de mai mult timp pentru a fi pregatit.

TheTrends.ro: Cate grupe vor avea acces la program in primul an? Care este numarul de antreprenori dintr-o grupa?

C.S: Targetam aproximativ 25 de antreprenori pe editie si ne-am propus ca in acest an sa organizam programul la un interval de 2 luni.

TheTrends.ro: Cati mentori s-au alaturat pana acum programului (cateva exemple)? Cati vor fi in total si cum vor lucra cu antreprenorii?

C.S: Pana in acest moment avem confirmate 15 persoane, oameni de business deosebiti, foarte deschisi sa ofere mai departe din experienta lor. Lideri care credem ca au puterea sa aduca un impact pozitiv in societate prin propriul exemplu si prin companiile pe care le creeaza.

Ei vor interactiona cu startup-urile in cadrul workshop-urilor, mentorat 1 la 1, coaching si parte din ei fiind si potentiali investitori. Pana la inceperea editiei ne dorim sa mai atragem in echipa minim 10 mentori, plus alti investitori invitati la competitia de pitching. Numarul lor va creste constant de la o editie la alta. Lista mentorilor o actualizam pe site-ul programului.

Valentin Ion, co-fondator UPGRADER

Valentin Ion, co-fondator UPGRADER

TheTrends.ro: Ce cautati la antreprenorii care vor intra in Upgrader? Cum se va face selectia lor? Cati sunt inscrisi/acceptati pana in acest moment?

C.S: Cautam oameni care cred in ideea lor si sunt pregatiti sa munceasca pentru a-si putea depasi limitele actuale. Trebuie sa detina un startup sau sa fie pe ultima suta in a lansa unul.

Iar startup este numita o afacere functie de stadiul la care a ajuns si nu functie de timp, poate fi si o firma care are 3 ani de la infiintare. In asaptamana aceasta, in care am inceput sa comunicam public, avem 8 cereri de inscriere la care urmeaza sa raspundem in saptamana ce urmeaza.

Toti cei interesati sunt invitati sa se inscrie pe site-ul nostru www.startUpgrader.ro, in urma aplicarii lor ii vom anunta daca au fost selectati in editia aceasta.

TheTrends.ro: Cum va evolua programul in urmatorul an (evenimente, noi facilitati)?

C.S: Legat de planuri putem spune ca avem multe, UPGRADER in sine vine cu multe oportunitati de dezvoltare, insa pentru primul an ne dorim in mod special crearea unei baze solide pe care sa putem construi. Pentru noi asta inseamna sa livram o serie de editii a programului UPGRADER la o calitate foarte buna si care sa impacteze startup-urile care ni se alatura. Plecand de aici ne dorim sa pastram strans legatura cu alumni, sa diversificam structura programului si sa organizam evenimente de o anvergura mai mare, totul in segmentul startup.

asigurare businessTheTrends.ro: V-ati inspirat dupa un model din afara granitelor? Ce programe de acest gen sunt disponibile in regiune?

C.S: Nu avem un model anume, insa am facut o cercetare foarte intensa si constant cautam sa invatam cum putem aduce valoare. Afara sunt foarte multe initiative pentru sustinerea startup-urilor sub diferite forme, de exemplu 2 acceleratoare din Europa foarte interesante sunt TechStars Londra si Founder Institute.

TheTrends.ro: Vor fi disponibile facilitati in cadrul programului pentru antreprenorii care doresc sa deschida firma?

C.S: Avem in plan sa oferim si acest tip de ajutor, suntem in cautarea unui partener specializat in aceasta directie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: