Startup

Connect Accelerator investește în platforma Buzzle.ro

Platforma Buzzle.ro, care își propune să devină în cel mai scurt timp cel mai mare portal de cursuri online și offline din România, este primul start-up susținut prin intermediul programului Connect Accelerator, o structură de accelerare în care companiile aflate în stadii incipiente pot accesa suport sub formă de finanțare, spații de lucru, networking și mentorat. Connect Accelerator este un proiect lansat de Connect HUB și susținut de antreprenori locali, printre care se numără și Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec și Octav Cobzăreanu, Partener Blue Sky Development.

Obiectivul Connect Accelerator este aducerea la un nivel de performanță relevantă a start-up-ului, iar pachetul standard presupune 3 luni de activitate și mentorat în ConnectHub, precum și 7.500 EUR cash pentru o participație de 12% din companie. Mentoratul și finanțările sunt asigurate de persoane fizice cu experiență în antreprenoriat, alături de Connect Hub.

„Dintre cele 60 de start-up-uri care s-au înscris în prima rundă organizată de Connect Accelerator, am ales să sprijinim Buzzle.ro, deoarece credem în această echipă și în potențialul platformei și considerăm că aduce un plus de valoare pe piața locală”, a declarat Dragoș Roua, ConnectHub.

Dragoș Roua este fondatorul celui mai popular și longeviv eveniment de networking în zona antreprenorială din România, Open Connect, cu peste 120 de ediții în ultimele 3 sezoane din București, evenimentul având loc și în alte orașe din țară, precum Constanța, Galați, Sibiu și Brașov. Din 2014, împreună cu Dragoș Nicolaescu și Matei Dumitrescu, Dragoș Roua a pus bazele Connect Hub, pe care îl gestionează full-time în prezent. Connect Accelerator este un vector investițional construit peste infrastructura ConnectHub, cu scopul de a sprijini start-up-urile în special în faza inițială, după crearea unui produs minim viabil (MVP).

Potrivit acestuia, Buzzle.ro este un proiect „manușă” pentru Connect Accelerator, deoarece crede în potențialul învățării la distanță, iar în România această nișă abia se formează, urmând să ajungă la maturitate într-un interval cuprins între 2 și 4 ani.

Buzzle colaborează cu cei mai buni traineri ai momentului și oferă o paletă largă de cursuri, de la design interior și fotografie la IT sau public speaking, ajutând utilizatorii să își diversifice abilitățile prin învățarea de lucruri noi, să își împărtășească din cunoștințe cursanților sau să le ofere angajaților traininguri de specialitate. Printre partenerii cu care Buzzle deja colaborează se numără companii precum F64 și traineri precum Alexandru Agarici (coaching) sau Sorin Ene (campion național drift), ceea ce confirmă diversitatea cursurilor prezente pe platformă. Start-up-ul a fost fondat în 2015 de Gabriela Udeanu, care a renunțat la postul de Marketing Coordinator al unei mari companii de IT pentru a intra în lumea antreprenoriatului.

„Cred că dacă nu aș fi renunțat acum la statutul de angajat, nu aș mai fi făcut-o în viitor – sau cel puțin nu la fel de ușor – și cred în piața pe care intră Buzzle, cea a educației online. Prin Buzzle vom crea un marketplace în care vor fi promovate cursuri din toate domeniile, atât online cât și fizice, și care le va facilita utilizatorilor procesul de selecție a acestora. Mizez și pe calitatea cursurilor, toate cele prezente acum pe platformă fiind atent selectate și cu recomandări bune de la persoanele care le-au susținut în trecut. Mai mult, unele dintre ele vin și cu un mic discount pentru utilizatori. Vom ajunge cu pași repezi platforma pe care toți trainerii și furnizorii de cursuri din România vor dori să se promoveze și să se vândă, pentru că utilizatorii pot achiziționa cursurile direct de pe Buzzle.ro”, a precizat Gabriela Udeanu.

Potrivit acesteia, motivul pentru care Buzzle a acceptat oferta se datorează investitorilor care fac parte din Accelerator și compatibilității dintre cele două echipe. Connect Accelerator a oferit suport încă din prima săptămână de activitate, iar acum echipa Buzzle se bucură zilnic de mentorship, ceea ce clarifică din ce în ce mai mult direcția în care se îndreaptă start-up-ul.

Prima rundă de finanțare primită de Buzzle va acoperi costurile legate de dezvoltarea rețelei de parteneri, activități de marketing și realizarea unui plan de vânzări.

Printre susținătorii ConnectAccelerator se numără Alex Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec și Octav Cobzareanu, Partener Blue Sky Development

Alături de ConnectHub, Buzzle este sprijinit în această etapă și de doi antreprenori români.

Octav Cobzăreanu este absolvent al Schiller University din Heidelberg, Germania, fost consultant imobiliar la Colliers România, în prezent antreprenor în domeniul dezvoltării imobiliare.

„Buzzle este un start-up care m-a atras atât prin ideea și modelul de business, dar și prin optimismul obiectivelor și tenacitatea echipei care implementează proiectul. Consider că acest segment de piață nu este îndeajuns de exploatat, iar Buzzle poate acoperi această nevoie”, a declarat Octav Cobzăreanu.

Alexandru Lăpușan este, în prezent, CEO și co-fondator Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online. Compania vizează o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro în 2015, cu investiții în mai multe start-up-uri internaționale, printre care Zipongo (San Francisco, SUA), VideoPublishing.com (New York, SUA), Citinite (Londra, UK), cosQuare (Amsterdam, Olanda) și Editura HAC!BD (București, România).

„Investițiile în start-up-uri fac de mai mult timp parte din strategia Zitec și mă bucur că acum am ocazia de a sprijini personal un proiect atât de interesant și util cum este Buzzle. Alături de ceilalți membri ai Connect Accelerator, sper să putem oferi echipei Buzzle toate instrumentele de care au nevoie pentru îndeplinirea obiectivelor de business”, a spus CEO-ul Zitec.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button