Comunicare pe repede-înainte. Cum ne pot ajuta soluțiile de videoconferință în dezvoltarea afacerii? Comunicare pe repede-înainte. Cum ne pot ajuta soluțiile de videoconferință în dezvoltarea afacerii?
Trăim în epoca super vitezei și suntem permanent conectați la o serie întreagă de device-uri (telefoane mobile, laptopuri, tablete, ceasuri smart) care ne pun... Comunicare pe repede-înainte. Cum ne pot ajuta soluțiile de videoconferință în dezvoltarea afacerii?

Trăim în epoca super vitezei și suntem permanent conectați la o serie întreagă de device-uri (telefoane mobile, laptopuri, tablete, ceasuri smart) care ne pun în legătură cu prietenii, familia, colegii sau partenerii de afaceri imediat ce avem nevoie să le comunicăm o informație sau doar pentru a-i avea mai aproape.

În lumea afacerilor, comunicarea este, fără îndoială, un instrument vital pentru orice companie. Locul de muncă se schimbă. Birourile sau sălile de conferință lasă loc liber spațiilor de colaborare deschise și mobile, noile metode lucru reprezentând adevărate provocări pentru o colaborare eficientă.

Există antreprenori sau manageri care au nevoie constant să comunice cu angajații din diverse zone geografice, dar și cu partenerii de business. În acest caz, există două posibilități: comunicarea face –to face, costisitoare atât din punct de vedere al timpului necesar pentru deplasări și întâlniri, sau comunicarea prin sisteme de telefonie sau videoconferință.

Primul caz este, fără îndoială, ideal, însă ce ar trebui să faceți, ca și oameni de afaceri, în momentul în care costurile pentru transmiterea informațiilor de pe teren este mai mare decât rezultatul acestor acțiuni?

Ei bine, în acest context este cazul să acordați mai multă atenție soluțiilor de videoconferință, fie că decideți să le folosiți pentru recrutarea posibililor noi angajați atât din țară cât și din străinătate – folosind un astfel de sistem aceștia se pot conecta de acasă folosind propria conexiune la internet -, pentru a ține legătura cu partenerii de afaceri sau cu managerii din teritoriu, cu care puteți discuta săptămânal, însă fără a petrecere o bună parte din timp între avioane.

Totodată, utilizarea unei soluții dedicate de videoconferință oferă o siguranță suplimentară asupra calității informațiilor transmise, securității lor, posibilității transmiterii lor către mai multe persoane simulten, dar și suport tehnic în cazul unei probleme.

”Varianta unei soluții de videoconferință devine o alternativă extrem de valoroasă care poate oferi beneficii multiple cu un impact similar întâlnirii face – to – face. Prezentarea conținutului, înregistrarea conferinței, prezența în timp real la calitate HD vin să argumenteze de ce soluțiile de colaborare prin video-conferință devin foarte utile și apreciate cu un impact semnificativ în piața de business”, spun Dan Rotaru, expertul în videoconferință al Veracomp.

În plus, folosind aceste sisteme de videoconferință ne putem asigura că în timpul unei convorbiri, interlocutorul nostru este atent la subiectul discuției sau este exact acolo unde ar trebui să fie.

”Soluțiile de videoconferință îi permit în primă fază unui antreprenor accesul cât mai rapid la client și furnizori. Videoconferința oferă eficiență crescută și un nivel de productivitate ridicat în comparație cu variantele clasice de comunicare”, completează Rotaru.

Inovațiile tehnologice la nivel soluțiilor de videoconferință permit companiilor, indiferent de domeniul de activitate sau de dimensiune, să schimbe fundamental procesele de interacțiune între angajați sau furnizori. Un studiu recent realizat de americanii de la Polycom, unul dintre cei mai mari provideri mondiali de soluţii de comunicaţii unificate (UC) pentru teleprezenţă, video şi voce, arată că 59% dintre participanti prefera comunicaţiile video în relaţiile de business. Potrivit aceluiași studiu, 93% din comunicare este nonverbală, iar videoconferinţa oferă un avantaj semnificativ față de interviurile făcute la telefon.

Știați că:

Marți este cea mai populară zi de videoconferință din săptămîna de business?

10-11 este cel mai popular interval de business al zilei pentru videoconferințe?

”Una dintre soluțiile specializate de comunicații care ar trebui să facă parte din kitul antreprenorului ar trebui să fie videoconferința în cloud. Aceasta poate poate oferi acces permanent la informație – evident protejat -, dar și cel mai bun raport calitate/preț prin accesul și contactul direct cu partenerii de business indiferent că se utilizează smartphone-ul, tableta sau laptopul, iar aceștia sunt în continuă mișcare”, recomandă expertul în videoconferință Veracomp.

Funcțională direct din browser chiar dacă interlocutorii nu au o soluție dedicată de videoconferință, utilizarea unei astfel de soluții poate atinge o rată de răspuns de 100% la orice solicitare, maximizând, totodată, oportunitățile de business. În acest sens, specialistul Veracomp recomandă o soluție de comunicații criptată la nivel de media.

Videoconferința ne ajută să trecem dincolo de ecranul unui monitor sau televizor. Ne ajută să transmitem această informație cu o acuratețe și siguranță de neatins în cazul convorbirilor telefonice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: