Health

Complicațiile diabetului zaharat. De ce apar ele?

Diabetul zaharat este asociat cu multe complicații, în special bolile macro și microvasculare, de exemplu boala arterei coronare, accidentul vascular cerebral, niveluri ridicate de colesterol lipoproteinic cu densitate scăzută și boala vasculară periferică, care poate duce la amputare. Dat fiind faptul că severitatea complicațiilor are legătură cu dezechilibrarea glucozei din sânge, realizarea controlului glicemic este un pas important în managementul diabetului zaharat.

Diabetul provoacă aproximativ 60% din amputările non-traumatice ale membrelor inferioare pentru indivizii cu vârsta de peste 20 ani.  De asemenea, complicațiile microvasculare ale diabetului zaharat includ boala renală în stadiu terminal și retinopatia.

Această boală a fost cauza insuficienței renale în 44% din toate cazurile noi în 2011, iar între  2005-2008, 4,4% dintre persoanele cu diabet zaharat de peste 40 ani au avut retinopatie diabetică avansată, ceea ce ar putea duce la o pierdere severă a vederii.

Prof. dr. Jay Skyler de la Universitatea din Miami a declarat anul trecut pe baza unor cercetări că diabetul zaharat poate afecta mai mult de 40 de milioane de oameni până în 2034, numai în Statele Unite.

Acesta a subliniat faptul aceste complicații sunt asociate de obicei cu lipsa unor analize regulate, obezitate și stil de viață sedentar. Specialiștii recomandă ca testarea sa fie efectuată în mod regulat, la fiecare 3 luni.

În sprijinul menținerii glicemiei în limite normale, Ropharma recomandă suplimentul alimentar Glykofit. Acest produs conceput pe bază de extract vegetal din dud alb acționează prin inhibarea enzimei alfa-glucozidaza și împiedicarea absorbției de glucoză și a carbohidraților la nivel intestinal,  fiind destinatat administrarii orale  la pacientii cu risc de diabet și la pacientii cu diabet zaharat în fază incipientă.

Studiile clinice confirmă faptul că extractul de dud induce întârzierea absorbtiei carbohidratilor simpli la nivelul intestinului subțire, ceea ce determină scaderea glicemiei postprandiale și a hiperinsulinemiei subsecvente. De asemenea, promovează secreția de insulină de către celulele pancreatice, îmbunățațește metabolismul glucidic și sinteza de glicogen hepatic, micșorând astfel nivelul glicemiei serice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button