Companiile timişorene se implică în dezvoltarea tinerilor: programul Jump intră în al treilea an Companiile timişorene se implică în dezvoltarea tinerilor: programul Jump intră în al treilea an
“Credem în puterea educaţiei de a schimba în bine oameni şi destine” este deviza după care Jump îşi desfăşoară activitatea şi dezvoltă în fiecare... Companiile timişorene se implică în dezvoltarea tinerilor: programul Jump intră în al treilea an

“Credem în puterea educaţiei de a schimba în bine oameni şi destine” este deviza după care Jump îşi desfăşoară activitatea şi dezvoltă în fiecare an abilităţile transversale ale liceenilor din Timişoara.

Timp de un an de zile, elevii înscrişi în program participă la sesiuni de orientare în carieră sau la workshop-uri pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă. Susţinem liceenii să descifreze tainele unei cariere de succes şi le oferim oportunităţi nu doar la nivel teoretic, ci şi practic.

Un rol important în dobândirea abilităţilor de viaţă este implicarea lor în comunitate şi în programul de experienţă în muncă. În vacanţa de vară, adolescenţii aleg compania unde doresc să facă practică, iar în cadrul acestui program le oferim contexte de învăţare în care să poată transfera cunoştinţele dobândite şi abilităţile formate în “viaţa reală.”

Printre companiile care au susținut programul până acum se numără  Atos, Continental, Diana Bobar, Delphi, Dow Media, EBIG, FM Logistic, Imobiliare.ro, Haufe-Lexware, Timişoara Startup Hub, Yazaki Component Technology.

Până în prezent, Jump a susţinut dezvoltarea a peste 50 de liceeni. Un număr de 22 de absolvenţi Jump au participat anul acesta în programe de mentorat, internship-uri, vizite în cadrul companiilor sau centre de evaluare, din care 7 adolescenţi au participat la un internship de trei luni de zile şi au făcut parte din echipa de organizare a unei tabere de 50 de copii, au participat la organizarea a 4 evenimente din industria IT and tech: Startup Kids, Welcoding Holiday, Wecode, HackTM eHealth, Early Atumn BBQ.

“Scopul programului este de a dezvolta competenţe precum comunicarea, leadership-ul, capacitatea de a stabili obiective, inteligenţa emoţională şi socială, abilităţi de autocunoaştere, flexibilitatea, managementul timpului şi vorbire în public. Pe parcursul programului adolescenţii şi-au dezvoltat obiceiuri sănătoase: autocontrolul şi perseverenţa, capacitatea de iniţiativă, responsabilitatea, deschiderea la colaborare, acestea fiind atuuri esenţiale pentru studii, carieră şi viaţă, pentru oricine vrea să reuşească în mediul de lucru din ce în ce mai dinamic şi provocator”, declară fondatorul acestui concept, Alina Bunei.

În 5 octombrie au demarat înscrierile pentru o nouă ediție a programului Jump, 25 de adolescenţi fiind înscriși până în acest moment. Începând cu data de 31 octombrie, va demara cea de-a VI-a ediţie a programului de orientare în carieră, organizatorii propunându-și încă 3 ediţii, în luna ianuarie, martie şi aprilie 2016.

Programul Jump este un set de programe complementare pentru liceeni, înfiinţat în anul 2013, şi care are ca scop maximizarea potenţialului propriu, orientarea în carieră, dezvoltarea competenţelor non-tehnice şi conturarea profilului de viitor profesionist în piaţa actuală a muncii şi integrarea în comunitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: