“Colours of the future”, un proiect demarat de Rotaract cu Biblioteca Națională “Colours of the future”, un proiect demarat de Rotaract cu Biblioteca Națională
Peste 1.000 de tineri din întreaga lume vor fi prezenți la București pentru Convenția Europeană a Cluburilor Rotaract și vor dona cărți ilustrate pentru... “Colours of the future”, un proiect demarat de Rotaract cu Biblioteca Națională

Peste 1.000 de tineri din întreaga lume vor fi prezenți la București pentru Convenția Europeană a Cluburilor Rotaract și vor dona cărți ilustrate pentru ludoteca “Apolodor din Labrador”.

Rotaract România și Republica Moldova a demarat un proiect  împreună cu Biblioteca Națională a României care are în vedere realizarea unui spațiu cultural și distractiv dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani – Ludoteca „Apolodor din Labrador”.

Prima faza a proiectului se va desfăşura în cadrul Convenției Europene a Cluburilor Rotaract (EUCO 2015), ce are loc în perioada 29 aprilie – 3 mai a.c., la care vor participa peste 1.000 de tineri din toate colțurile Europei și nu numai. Participanții la această convenție vor dona primele 1.000 de cărţi ilustrate ce vor face parte din ludotecă, sâmbătă, 2 mai. Copiii din centrul de plasament „Pinocchio 3”, și membrii Rotaract au fost invitați să realizeze ad-hoc un peisaj urban pe un panou de 2m X 2m pentru a ilustra vizual faptul că cei mici sunt cei care vor da culoare viitorului nostru.

Spațiul va fi complet utilat cu mobilier pentru copii și va fi operațional începând cu luna septembrie, conform estimărilor. Toți cei care doresc pot dona cărți ilustrate specifice preșcolarilor și școlarilor direct la Biblioteca Națională a României, sâmbătă, 2 mai, între 10:00 şi 12:00.

Conven_ia European_ a Cluburilor Rotaract -Lansare Proiect ludoteca _Apolodor din Labrador__2

București – Capitala Leadership-ului

În perioada 29 aprilie – 3 mai 2015, Bucureștiul va primi invitați din peste 50 de țări, membri Rotaract sau personalități din lumea Rotary, in cadrul Convenției Europene a cluburilor Rotaract (EUCO 2015).

Este pentru prima dată când se organizează la București un astfel de eveniment ce are ca scop principal promovarea leadership-ului în rândul tinerilor. De asemenea, în cadrul conferinței vor fi premiate cele mai bune proiecte de voluntariat implementate la nivel european în sprijinul comunităților, de către tinerii care fac parte din Rotaract.  Aceste premii au dublu scop: popularizarea proiectelor și acțiunilor membrilor Rotaract, pe de o parte,  și deopotriva, încurajarea altor cluburi să se implice în proiecte similare.

Pe parcursul a cinci zile, cei peste 1.000 de tineri vor avea ocazia să cunoască Bucureștiul – o capitală europeană efervescentă – parcurgând o poveste minunată despre oameni, cultură  și stil de viață.

„Suntem mândri că putem organiza această convenție, pentru prima dată la București. Este un eveniment important pentru noi datorită faptului că peste 1000 de tineri lideri din Europa și nu numai ne vor vizita capitala în acest an. Totodată, proiectul pe care dorim să-l realizăm împreună cu Biblioteca Națională are o importanță majoră pentru noi și dorim să oferim copiilor un spațiu cultural și distractiv numai al lor, cu atât mai mult cu cât acesta ar fi primul spaţiu de acest gen cu acces gratuit ” a declarat Dragoș Predoiu, Reprezentantul Districtului Rotaract – România și Republica Moldova.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: