CIT Grup, garanție pe viață pentru echipamentele IT refurbished din portofoliu CIT Grup, garanție pe viață pentru echipamentele IT refurbished din portofoliu
CIT Grup, principalul distribuitor românesc pe nișa echipamentelor IT refurbished, continuă extinderea pe piața din România și lansează garanția pe viață pentru produsele refurbished... CIT Grup, garanție pe viață pentru echipamentele IT refurbished din portofoliu

CIT Grup, principalul distribuitor românesc pe nișa echipamentelor IT refurbished, continuă extinderea pe piața din România și lansează garanția pe viață pentru produsele refurbished din portofoliu, o premieră în regiune.

Cu o creștere substanțială a veniturilor, depășind 5 milioane de euro în 2015, CIT Grup, una din puținele firme românești specializate în vânzarea de echipamente IT refurbished și leaderul acestui segment, a demarat o amplă acțiune de extindere pe piața românească. Pe lângă diversificarea canalelor de distribuție, CIT Grup își regândește serviciile și introduce, pentru prima dată în România, garanția pe viață pentru echipamente IT. Aceasta se va aplica întregului portofoliu de laptopuri, calculatoare, stații grafice și monitoare refurbished. Conceptul se adresează atât segmentului business cât și clienților persoane fizice.

“Garanție pe viață înseamnă siguranță și încredere în compania noastră și în produsele pe care le comercializăm. Am decis așadar să extindem o campanie limitată în timp la toată gama de produse, astfel încât această nouă facilitate, garanția pe viață, să devină un standard pentru cele mai căutate produse din portofoliul nostru, un fapt absolut inedit pentru piața de IT din România. Produsele noastre aparțin majoritar unor game profesionale, sunt de anduranță. În plus, linia proprie de servisare ne permite acest avantaj”, precizează Dan Iliescu, CEO și co-fondator CIT Grup.

În 2015, CIT Grup a înregistrat o creștere de 24% a cifrei de afaceri. Aproximativ 70% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție, care depășește 3.500 de distribuitori înregistrați, din care aproape 20% sunt activi în fiecare lună. În același timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B, iar diferența% de achizițiile făcute de persoane fizice.

pcProdusele IT refurbished sunt echipamente IT de uz profesional, trecute printr-un sistem de selecție, testare și ambalare conform unor standard specifice stabilite, în cazul de față, (triplu testate: la furnizor, cu programe specifice de către CIT Grup, respectiv prin instalarea sistemului de operare Windows 7, 8 sau 10 după caz) și beneficiind de sisteme de operare Microsoft Refurbished, comercializate în condiții de garanție pe viață și la un preț cu 30-60% mai mic.

CIT Grup este o companie cu sediul în Timișoara specializată în distribuția de echipamente IT refurbished și o activitate de 14 ani, fiind totodată jucătorul de pe piața de distribuție IT care a introdus conceptul refurbished în România.

CIT Grup deține un magazin cu o suprafață de 450 mp în Timișoara și are în medie 100.000 de produse în stoc. Principalele zone de vânzare ale CIT Grup sunt București, Timișoara și Cluj-Napoca, dar și orașele mari din Moldova. 95% din produse sunt distribuite pe piața locală. În 2015, CIT Grup a obținut venituri de peste 5 milioane de euro. Printre clienții CIT Grup se numără Mc Donald’s, Ericsson, Petrom, Fan Courier, Bricostore sau Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: