CIT Grup face venituri de peste 5 mil. euro și vrea să ducă echipamentele refurbished în magazinele Penny CIT Grup face venituri de peste 5 mil. euro și vrea să ducă echipamentele refurbished în magazinele Penny
CIT Grup, principalul distribuitor românesc pe nișa echipamentelor IT refurbished, își conturează strategia de creștere în jurul diversificării distribuției prin parteneriate cu mai mulți... CIT Grup face venituri de peste 5 mil. euro și vrea să ducă echipamentele refurbished în magazinele Penny

CIT Grup, principalul distribuitor românesc pe nișa echipamentelor IT refurbished, își conturează strategia de creștere în jurul diversificării distribuției prin parteneriate cu mai mulți jucători din e-commerce și retailul tradițional, lansarea unei noi platforme de distribuție online, dar și extinderea în alte țări din regiune.

Cu venituri ce depășesc 5 milioane de euro, CIT Grup, una din puținele firme românești specializate în vânzarea de echipamente IT refurbished, a demarat o amplă acțiune ofensivă în ceea ce privește distribuția gamelor de laptopuri și servere refurbished din portofoliul companiei. Primele parteneriate încheiate au ca efect prezența produselor CIT Grup pe platforma cel.ro, dar și alte platforme de e-commerce.

De asemenea, compania timișoreană negociază prezența produselor refurbished și în cadrul rețelei de magazine Penny. Toate produsele din gama refurbished beneficiază de o garanție minima de 3 ani și condiții flexibile de returnare. De asemenea, parteneriatul cu Microsoft asigură licență windows  refurbished în cazul calculatoarelor și laptopurilor.

“Având un ritm anual de creștere de 25-30% și un stoc permanent de aproximativ 100.000 de produse, am decis să investim în acțiuni care duc la diversificarea canalelor de distribuție. Pe lângă parteneriatele cu mari jucători din e-commerce, avem în plan pentru 2016 și încheierea unor parteneriate cu mari distribuitori tradiționali cu prezență offline și online. De asemenea, am investit într-o nouă platformă online pentru rețeaua proprie de parteneri, distributie.citgrup.ro și avem în vedere extinderea în alte țări din regiune”, nuanțează Dan Iliescu, CEO și fondator CIT Grup.

smartphone laptop tableta the telegraph

În 2015, CIT Grup a înregistrat o creștere de 24% a cifrei de afaceri. Aproximativ 70% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție, care depășește 3.500 de distribuitori înregistrați, din care aproape 20% sunt activi în fiecare lună. În același timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B, iar diferența% de achizițiile făcute de persoane fizice.

Produsele IT refurbished sunt echipamente IT de uz profesional, trecute printr-un sistem de selecție, testare și ambalare conform unor standard specifice stabilite, în cazul de față, (triplu testate: la furnizor, cu programe specifice de către CIT Grup, respectiv prin instalarea sistemului de operare Windows 7, 8 sau 10 după caz) și beneficiind de sisteme de operare Microsoft Refurbished, comercializate în condiții de garanție superioară celei oferită în cazul unui produs similar nou și la un preț cu 30-60% mai mic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: