Cine sunt jurații celei mai mari competiții de fotografie din lume și care este desfășurătorul SWPA? Cine sunt jurații celei mai mari competiții de fotografie din lume și care este desfășurătorul SWPA?
Juriul celei de-a noua ediții a Sony World Photography Awards – cel mai mare concurs de fotografie din lume, organizat de World Photography Organisation... Cine sunt jurații celei mai mari competiții de fotografie din lume și care este desfășurătorul SWPA?

Juriul celei de-a noua ediții a Sony World Photography Awards – cel mai mare concurs de fotografie din lume, organizat de World Photography Organisation (WPO) – a fost prezentat oficial. Totodată, World Photography Organisation a dat publicității și termenele limită pentru înscrierea fotografilor care aspiră la câștigarea premiilor puse în joc în cadrul competiției.

Astfel, din datele organizatorilor, președintele categoriei Open va fi Jael Marschner, Group Picture Editor la Time Out (UK), iar categoria Student Focus va fi judecată de Simon Bainbridge, editor la British Journal of Photography (UK); Mark Murrmann, editor fotografie la Mother Jones (SUA) și Matthew Tucker, editor fotografie la BuzzFeed UK (UK).

Juriul de onoare pentru categoria Profesioniști din 2016 e format din:

 • Genul artă: (președinte) David Campany, scriitor și curator (UK); Karen Knorr, fotograf și profesoară la Universitatea de Arte Creative (SUA/UK); Jean Jacques Naudet, director editorial la L’Oeil de la Photographie (Franța); Mariko Takeuchi, critic de fotografie, curator și profesor la Universitatea de Artă și Design din Kyoto (Japonia).
 • Genul documentar: (președinte) Dominique Green, consultant (UK); Emma Lynch, editor fotografii pentru site-ul BBC Global News (UK); Julien Jourdes, co-fondator și COO la Blink.la (SUA); Fiona Rogers, Global Business Development Manager la Magnum Photos (UK).

Premii și beneficii

În fiecare an, fotografii finaliști și câștigătorii beneficiază de expunere la nivel global și au oportunitatea de a promova și vinde lucrările prin intermediul World Photography Organization.

130836744860867587_©-pedro-diaz-molins,-spain,-entry,-open,-enhanced,-2016-sony-world-photography-awards-copy“Am avut parte de mediatizare din toată lumea. Faptul că am beneficiat de această confirmare din partea unei organizații și a unui juriu atât de prestigios, dar și din partea comunității de fotografie, a însemnat foarte mult pentru mine, atât pe plan personal, cât și profesional. Datorită expunerii am cunoscut clienți noi iar audiența mea a crescut semnificativ, ceea ce a condus la semnarea unui contract cu o galerie extraordinară și la noi colaborări”, a declarat Sophie Gamand, fotograful de portret al anului 2014.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 21 aprilie, în cadrul ceremoniei de premiere din Londra. Premiile includ cele mai noi echipamente foto digitale Sony, includerea în cartea de premii din 2016 plus premii cash de 25.000 $ pentru câștigătorul categoriei Professional și 5.000 $ pentru câștigătorul categoriei Open.

Toate imaginile câștigătoare și finaliste vor fi prezentate în cadrul expoziției din 2016 Sony World Photography Awards de la Somerset House din Londra, între 22 aprilie și 8 mai. 

Termen-limită

Cu doar șase săptămâni înainte de închiderea competiției, fotografii din întreaga lume sunt invitați să-și înscrie lucrările gratuit la www.worldphoto.org/swpa130800455618892644_markus-van-hauten,-germany,-entry,-open,-travel,-2016-sony-world-photography-awards

 • Profesioniști: 12 ianuarie 2016 – Dedicat fotografilor profesioniști, e format din 14 categorii împărțite în două genuri, va fi evaluată întreaga lucrare
 • Open: 5 ianuarie 2016 – Deschis tuturor fotografilor, format din 10 categorii, va fi evaluată o singură fotografie
 • Tineret: 5 ianuarie 2016 – Dedicat fotografilor cu vârste cuprinse între 12-19 ani, format din trei categorii, va fi evaluată o singură fotografie
 • Premiu Național: 5 ianuarie 2016 – Căutăm cea mai bună fotografie a unui fotograf local din peste 50 de țări
 • Student Focus: 4 December 2015 – dedicat studenților fotografi cu potențial înscriși la cursuri de fotografie

Ediția de anul trecut a Sony World Photography Awards a atras 173.444 de înscrieri din 171 de țări. Anul trecut, fotograful John Moore de la Getty Images a fost desemnat ”Fotograful anului”, câștigând trofeul L’Iris d’Or. Expoziția anuală dedicată lucrărilor câștigătoare și a finaliștilor a fost organizată la Somerset House, Londra, fiind vizitată de un număr-record de 33.394 de vizitatori.

Date relevante

 • 23 februarie 2016 – Anunțarea finaliștilor la categoriile Profesioniști, Open, Premiu Național și Tineret
 • 1 martie 2016 – Anunțarea finaliștilor de la categoria Student focus
 • 15 martie 2016 – Anunțarea câștigătorilor de la categoria Premiu Național
 • 29 martie 2016 – Anunțarea câștigătorilor de la categoriile Open și Tineret
 • 21 aprilie 2016 – Prezentarea în cadrul galei din Londra a câștigătorilor de la categoriile L’Iris d’Or/Fotograful Anului, Profesioniști și prezentarea Fotografilor Anului de la categoriile Open, Tineret și Student Focus
 • 22 aprilie – 8 mai 2016 – Expoziția ”2015 Sony World Photography Awards Exhibition”, din Somerset House, Londra

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: