Cine este Sundar Pichai, noul CEO al Google? Cine este Sundar Pichai, noul CEO al Google?
Pichai Sundararajan, cunoscut lumii întregi ca Sundar Pichai, va prelua funcția de CEO-al gigantului american din tehnologie Google, după decizia celor doi fondatori, Larry... Cine este Sundar Pichai, noul CEO al Google?

Pichai Sundararajan, cunoscut lumii întregi ca Sundar Pichai, va prelua funcția de CEO-al gigantului american din tehnologie Google, după decizia celor doi fondatori, Larry Page și Sergey Brin, de a crea un holding – Alphabet – care să conțină atât Google cât și alte entități care făceau parte până acum din această companie.

Pichai s-a născut în 1972 și a crescut în Chennai. Noul șef al Google este licențiat în inginerie metalurgică, obținând diploma în cadrul Institute of Technology  din Kharagpur, un important oraș industrial din India. Totodată, Pichai are un master în Material Sciences and Engineering la Stanford și un MBA de la Wharton School, University of Pennsylvania.

Înainte de a ajunge să lucreze pentru Google, Pichai a avut joburi ca inginer și manager de produs în cadrul Applied Materials, dar și pentru McKinsey&Company, unde a fost consultant de management.

În 2004, momentul în care s-a alăturat echipei Google, a condus divizia de product management, având ca scop, printre altele,  dezvoltarea unuia dintre cele mai populare browsere de internet din lume, Chrome. De altfel, succesul Chrome a fost o rampă de lansare și pentru Sundar Pichai, acesta reușind să aibă una dintre cele mai rapide ascensiuni din industrie. Pe lângă Chrome, indianul a mai supervizat și dezvoltarea altor aplicații de succes al gigantului din tehnologie, precum Gmail, Google Maps sau chiar Android.

Trustul Alphabet: reorganizări în business-ul și conducerea Google. Sundar Pichai, noul CEO al gigantului american

“Sundar spune deja, de ceva timp, lucrurile pe care eu le-aș fi spus (câteodată o face chiar mai bine decât mine) și sunt foarte mulțumit de colaborarea noastră”, spunea Larry Page în postarea care anunța crearea noii entități.

Page a fost cel care l-a numit pe Sundar Pichai în funcția de Product Chief în luna octombrie 2014, încă de atunci indianul devenind unul dintre cei mai importanți oameni din Google.

Fondatorii Google au anunțat recent crearea unei noi firme, Alphabet, care devine astfel compania mama a corporației americane. În urma apariției noii entități, Sundar Pichai preia funcția de CEO al Google, în timp ce Larry Page devine CEO al Alphabet, iar Sergey Brin devine președinte. Eric Schmidt, actualul președinte al Google, va deveni președinte executiv al Alphabet.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: