Cinci tendinte din industria mobilei in 2017 Cinci tendinte din industria mobilei in 2017
In timpul recesiunii economice, industria de mobilier a cunoscut o scadere semnificativa, consumatorii reducand bugetele alocate amenajarilor interioare. Odata cu revenirea economica si dezvoltarea... Cinci tendinte din industria mobilei in 2017

In timpul recesiunii economice, industria de mobilier a cunoscut o scadere semnificativa, consumatorii reducand bugetele alocate amenajarilor interioare. Odata cu revenirea economica si dezvoltarea noilor tehnologii, insa, industria cunoaste o revenire si o transformare in sensul in care consumatorii doresc sa-si adapteze locuintele la cerintele de securitate, isi doresc sa-si modernizeze locuintele prin inglobarea celor mai noi stiluri de design interior si isi doresc eficientizarea spatiului.  

Silviu Romaniuc, Manager al magazinului de mobila Mobshop.ro aminteste 5 tendinte care modeleaza industria mobilei in anul 2017:

  1. Creste cererea amenajarilor de birouri in interiorul locuintelor. Consumatorii sunt tot mai mult interesati de crearea unui spatiu de lucru in cadrul locuintei. Cererea vine si pe fondul cresterii numarului de antreprenori si freelenceri si a dorintei acestora de a-si maximiza productivitatea.
  2. Mobilierul multifunctional castiga tot mai mult teren. Intr-o epoca tehnologizata, dominata in multe zone ale lumii de stilurile minimaliste, consumatorii cer tot mai mult mobilier mic, portabil, multi-functional. Restrictionati de buget de cele mai multe ori, tinerii achizitioneaza apartamente de dimensiuni mici sau medii si isi doresc sa eficientizeze cat mai bine spatiul. Pentru aceasta, sunt in cautare de proiecte de amenajare care sa includa mobilier versatil, in linii simple, usor de mutat.
  3. Creste cererea de mobilier de lux. Exista un segment de consumatori care s-a reactivat odata cu cresterea economica. Vorbim despre segmentul interesat de produsele de lux. Piata mondiala de mobilier de lux cunoaste o crestere in ultima perioada si se va afla si in urmatorii ani pe un trend ascendent. Europa are cea mai mare piata pentru mobilierul de lux, iar Romania nu ramane in urma la acest capitol.
  4. Tot mai multi producatori de mobilier aleg produse „verzi”. Furnizarea de mobilier ecologic vine pe fondul preocuparii asupra mediului inconjurator, in special a despaduririlor. Desi mobilierul eco-friendly este mai scump, cererea este in crestere, ceea ce determina si producatorii sa ofere astfel de produse.
  5. Producatorii sunt tot mai interesati de dezvoltarea magazinelor online. Acestia depun eforturi considerabile in dezvoltarea unor platforme online complexe, adaugand beneficii pentru consumatorii care achizitioneaza online, precum livrarea sau instalarea gratuita.

Bine de știut!

Infiintata in anul 2005, compania Mobshop Design SRL este unul dintre cei mai mari comercianti online de mobila, mobilier, tapiterie si saltele din Romania. Echipa a servit peste 45.000 de clienti, oferind produse si servicii de inalta buna calitate accesibile online si cu livrare rapida la domiciliu.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: