Cinci ani de Google Maps în România Cinci ani de Google Maps în România
În 2015 se împlinesc 5 ani de la lansarea versiunii românești a Google Maps. Acestea sunt cele mai importante momente din evoluția de până... Cinci ani de Google Maps în România

În 2015 se împlinesc 5 ani de la lansarea versiunii românești a Google Maps. Acestea sunt cele mai importante momente din evoluția de până acum a Google Maps în România.

Aprilie 2010 – se lansează versiunea locală a Google Maps, respectiv o hartă mult mai detaliată a României, apropiată de ce știm acum, disponibilă la noul domeniu maps.google.ro.

Decembrie 2010 – Serviciul Street View se lansează pentru prima dată în România, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea reprezentanţei Google din România în noiembrie 2010. În această primă fază acoperea 8 oraşe din România, principalele staţiuni de schi de pe Valea Prahovei şi litoralul Mării Negre. În această fază, Street View acoperea peste 6.000 de kilometri din România.

Iunie 2011 – Google lansează serviciul de Navigare cu Google Maps pentru terminalele mobile cu Android – o aplicație gratuită integrată în Google Maps, care funcționează ca sistem de navigare prin GPS, oferind indicații de orientare cu ghidare vocală.

Iunie 2012 – Serviciul Trafic din Google Maps este disponibil și pentru România. În primă fază, a acoperit Bucureștiul și rețeaua de autostrăzi. În prezent Trafic acoperă numeroase orașe importante, drumuri europene și naționale.

Supreme XL400QC_mapsApilie 2013 – Acoperirea Street View este extinsă la nivelul întregii țări. În această etapă sunt adăugate imagini panoramice la 3600  de pe mai mult de 40.000 de kilometri de drumuri din România, plus zeci de locuri și atracții turistice din România, precum Ateneul Român, Piața Sfatului din Brașov, Centrul Sibiului, Muzeul Național al Satului, Biserica fortificată din Cisnădie, Cetatea Sighișoara sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. Această amplă extindere a început în iulie 2012, când mașina și bicicleta Google au pornit la drum pentru a fotografia unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din țară si cea mai mare parte a rețelei de drumuri din România.

Septembrie 2013 – Serviciul Google Maps Transit devine disponibil în 7 mari orașe – București, Ploiești, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova, după o lansare inițială în Brașov în 2012. Transit oferă informații privind transportul public: linii de transport în comun recomandate – metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, cât și informații despre stații și rute.

Vara 2014 – Imaginile Street View în România primesc un update important. Sunt actualizate imaginile existente din mai multe orașe importante din România, precum București, Cluj Napoca, Timișoara, Constanța sau Sibiu.

Martie 2015Cursul Dunării, de la Bratislava la Cernavodă, este publicat pe Google Street View.

Iunie 2015 – Primele imagini subterane din România pe Google Street View: Salina Turda.

salina Turda google maps

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: