Chefs. Experience – mâncare bună într-o atmosferă liniștită Chefs. Experience – mâncare bună într-o atmosferă liniștită
După ce săptămâna trecută am avut ocazia să îi trec pragul de două ori în aceeași zi, la două evenimente diferite, și unde chiar... Chefs. Experience – mâncare bună într-o atmosferă liniștită

După ce săptămâna trecută am avut ocazia să îi trec pragul de două ori în aceeași zi, la două evenimente diferite, și unde chiar m-am simțit excelent, am ales să intru la Chefs. Experience și ca un simplu client. Dacă vă întrebați cum a fost de această dată, vă spun că pentru mine cel mai important lucru aici a fost mâncarea. Delicioasă!

Pentru că nu frecventez prea des zona Floreasca am aflat, recent, de Chefs. Experience. După cum vă spuneam, pentru început i-am trecut pragul ca invitat la două evenimente succesive, iar ulterior am ales să revin ca un simplu client, însoțit de un amic. Am fost surprins de primire (într-o zi ploioasă de miercuri) și de faptul că un chelner s-a ocupat de când am sosit și până când am plecat de masa noastră. Recunosc, nici localul nu era “full”, însă personalul s-a arătat destul de prietenos și sociabil și a reacționat ori de câte ori am avut nevoie de ceva din meniu.

Am început să analizez mai bine locul imediat după ce ne-am așezat la masă. Până să primesc meniul, am observat că Chefs. Experience este un local urban simplist ca design, dar plăcut și călduros prin aranjament (vezi galeria foto). Nu prea multe fițe, deci exact pe gustul meu.

Mi-a plăcut decorul variat care include atât sticlă cât și lemn, completat cu o serie de lumini pentru a da culoare locului. Predomină neoanele, mesele sunt din lemn masiv sau din sticlă în timp ce scaunele vin în diverse forme și culori. Mai mult, la o masă alăturată am văzut patru tineri care în timp ce se delectau cu un pahar de vin butonau de zor la laptop. Astfel, mi-am dat seama că este un local în care multă lume are acces, iar prețurile nu sunt așa piperate. Nu vă imaginați, însă, că dacă aveți 50-60 de lei în buzunar vă permiteți să vă delectați aici cu 3 feluri de mâncare. Există aici chiar și un fel de sală business, unde se pot face mici întâlniri de afaceri.

Nouă nu ne-a fost prea greu să alegem din meniul Chefs. Experience, unul nu foarte stufos, dar bine conturat în care ai să găsești atât fructe de mare cât și porc, vită sau rață. Am pornit cu un tapas unde am degustat măsline marinate în ierburi aromatice, tartină cu somon fume, hrean și mousse de brânză, pralină de confit de rață cu portoale și capere, dar și canape de humus și salsa de roșii. Toate alături de un pahar de vin alb. Le recomand cu plăcere pentru că vă vor deschide apetitul pentru felul principal și sunt proaspete, fiind pregătite pe loc.

Eu unul nu am stat prea mult pe gânduri și am ales din meniu un burger de vită cu trufe și cu o garnitură de cartofi prăjiți. Un burger mărișor și bine preparat pe care eram destul de curios să îl testez și să îl compar cu celelalte mâncate până acum. Prietenul care mă însoțea a servit un mușchiuleț de porc cu sparanghel și piure de păstrănac. Pentru că mi-a lăsat gura apă nu am putut să nu gust și eu pentru a-mi face o impresie asupra preparatului. Carnea și sparanghelul era perfect făcute, iar piureul … poate prea puțin pentu cât era de gustos. Revenind la burger, mie mi-a plăcut. Nu a fost “wow”, dar a intrat în topul burgerilor buni pe care i-am mâncat în București.

Nu puteam să ratez desertul din meniul lor. Am ales, fără ezitare, un cheescake cu afine și levănțică, dar și un carrot cake cu frosting de lime și crema de ricotta. Fără să fie prea dulci, dar nici prea mari, ambele prăjituri au arătat bine în farfurie și au fost delicioase.

Am plătit puțin peste 150 de lei pe consumație, iar înainte de a pleca, am mai tras odată cu ochiul și am văzut că alte câteva mese erau animate, iar la intrare erau alte 2 grupuri. În concluzie, Chefs. Experience este un loc în care o să revenim cu plăcere.

Ne-au convins, în special, preparatele gătite aici, servirea, dar și atmosfera. La Chefs. Experience te poți delecta în liniște cu un pahar de vin, un desert sau lua o cină alături de persoana iubită sau, de ce nu, alături de un partener de business.

Am mai aflat, recent, ca o adevarata experienta va fi Chefs Day, ziua dedicata chefilor celebrii. Miercurea sau joia, la Chefs vor face un live cooking show bucatari renumiti precum: David Contant, Giovanni Piselli, Petru Buiuca, Horia Varlan s.a.m.d. sau va veti putea delecta cu preparate servite de vedete si personalitati, prin intermediul bucatarilor lor personali.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: