Cele mai atractive destinații de city break din România Cele mai atractive destinații de city break din România
Cei mai mulți români își planifică o vacanță de tip city-break pentru perioada următoare, este concluzia unui studiu realizat în luna noiembrie de către... Cele mai atractive destinații de city break din România

Cei mai mulți români își planifică o vacanță de tip city-break pentru perioada următoare, este concluzia unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Spre deosebire de anii anteriori, când procentul celor care intenționau să plece într-un city break în România era foarte mic, anul acesta, în cadrul unui studiu HotelGuru.ro, aproximativ 35% dintre respondenți au declarat că intenționează să plece într-un city break în România.

Aproximativ 70% dintre respondenți plănuiesc să plece într-un city-break atât în România, cât și în străinătate.

Perioada sărbătorilor de iarnă și a concediilor se apropie, iar mulți dintre români se gândesc la vacanță. Pentru aproximativ 43% dintre români pe lista destinațiilor favorite pentru petrecerea unui city-break se află orașele din străinătate, precum Praga, Barcelona și Romă.

De reținut este faptul că un număr mare de români doresc un city break în România, în perioadă următoare. Astfel, aproximativ 35% dintre români preferă România că destinație de city break. Dorința de a cunoaște mai bine țara, siguranța, prețurile accesibile și frumusețea peisajelor se află printre principalele motive pentru care România prezintă interes în ceea ce privește călătoriile de câteva zile.

În opinia românilor, vacanțele în Sibiu, Brașov, Sighișoara și Cluj rivalizează cu cele oferite de marile capitale europene. În schimb, Baia Mare și București se număra printre orașele care nu impresionează turiștii români.

72,5% dintre români sunt mulțumiți de serviciile oferite în țara

Studiul realizat de HotelGuru.ro arată gradul ridicat de mulțumire al românilor care aleg să petreacă o vacanță în țara, cu privire la serviciile oferite de hoteluri, resturante și atracții turistice. Regiunile care au impresionat din acest punct de vedere sunt Transilvania, Maramureș și Dobrogea.

Bugetul rezonabil pentru un city-break în România: <600 lei/ persoană

Peste jumătate din respondeți au spus că bugetul alocat unei vacanțe de tip city-break în România este sub 600 lei. Pentru 36,1% dintre români, bugetul alocat se încadrează între 600 și 1000 lei.

Totuși, 25,4% dintre români nu știu încă dacă își vor planifica o vacanță pentru următoarea perioadă. Motivul principal invocat este lipsa banilor.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.765 de respondenți din România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 25.09.2016 – 06.11.2016.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: