Cel mai mare eveniment de carieră pentru studenţi, organizat de către studenţi Cel mai mare eveniment de carieră pentru studenţi, organizat de către studenţi
Echipa de voluntari din BEST lucrează cu spor la Evenimentul Naţional de Carieră, JobShop®, care va avea loc în perioada 16-21 martie, ajuns la... Cel mai mare eveniment de carieră pentru studenţi, organizat de către studenţi

Echipa de voluntari din BEST lucrează cu spor la Evenimentul Naţional de Carieră, JobShop®, care va avea loc în perioada 16-21 martie, ajuns la cea de-a 18-a ediție, în Iași. Zilele de stand se vor desfășura anul acesta la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ”Cristofor Simionescu”.

JobShop® are ca scop crearea unei legături între mediul universitar și companii, prin interacțiunea directă dintre studenți sau absolvenți și reprezentanții companiilor, în vederea formării, dezvoltării și pregătirii acestora pentru o viitoare carieră. Acest lucru se realizează prin informarea corectă și rapidă a studenților cu privire la oportunităţile oferite de marile companii existente pe piața locală și națională.

Astfel, JobShop® răspunde nevoilor actuale: orientarea profesională, dezvoltarea de competențe cheie pentru primul pas în carieră, învățarea de la oameni de succes, dialogul direct cu angajatorii precum și o pregătire tehnică adaptată la cerințele și realitatea mediului economic de astăzi.

Toate acestea sunt realizate printr-o serie de activităţi ce vor crea o punte de legătură între mediul universitar şi companii.

În prima zi de eveniment va avea loc Deschiderea Oficială. Aceasta resprezintă o discuţie liberă între profesori, reprezentanţii companiilor şi studenţi. Dezbaterile de anul acesta se vor axa în jurul dezorientării studenţilor în alegerea carierei. Intenţia noastră este de a dezvolta o mai bună comunicare între studenţi, beneficiarii proiectelor BEST şi partenerii noştrii, companiile şi Universitatea, prin care să găsim niște soluții la problemele existente.

A doua zi studenţii vor avea şansa de a participa la un workshop de CV-uri. Aceştia vor învăţa cum să-şi valorifice cel mai bine experienţa şi calităţile într-un CV eficient. Tot în aceeaşi zi, companiile îşi vor desfăşura propriile activităţi ce reprezintă o pregătire complementară pentru studenţi.

Următoarea zi are un program asemănător, ce constă într-un training de simulare a interviului de angajare în care studenţii vor învăţa ce trebuie să facă pentru a crea o primă impresie cât mai bună. Aceast training va fi urmat de alte activităţi organizate de companii. Această pregătire are scopul de a dezvolta şi latura non-academică a studenţilor, punându-se mai mult accentul pe negociere, persuasiune, lucru în echipă, management etc.

A patra zi se concentrează pe activitatea numită “Cariere de succes” ce constă într-un discurs susținut de antreprenori, profesori, lideri şi experți în domeniu, pe tema succesului în carieră, urmat de o discuție liberă între aceștia și studenți. Aceştia din urmă pot afla detalii privind munca de antreprenoriat, efortul şi timpul acordat pentru a avea o reuşită în domeniu, dar şi oportunitatea de a pune întrebări sau de a primi sfaturi pe proiectele deja începute.

Ultimele două zile sunt zilele de stand în care vin reprezentaţii de la diverse companii pentru a prezenta oportunităţi de angajare sau de participare la un internship.

Pentru a afla mai multe detalii şi pentru a fi ţinuti la curent puteţi accesa site-ul iasi.jobshop.ro. Nu mai aşteptaţi să faceţi primul pas către o carieră de succes!

Companiile care ne susţin în cadrul acestui eveniment sunt: Preh, Arcelor Mittal, Assystem, Azomureș, Coca Cola, SCC, Hilti, Adecco, Ecolab, E.ON, National Instruments, TiVo, BMT Aerospace, Train2Perform, Schaeffler, Microchip, Crilia.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: